Regisztráció Elfelejtett jelszó

Jim Rogers - Kalandvágyó befektető

Re: az autóról

#734685 Kissherceg Előzmény: #577540

Globális folyamatok

A neves befektetési guru, Jim Rogers egy interjúban osztotta meg véleményét jelenleg a világ különböző piacairól, az egyes eszközosztályokról, valamint a globális trendekről egy interjú keretében. Rogers, aki még Soros György mellett a Quantum Fund alapítója volt, a globális gazdasági folyamatok kapcsán elmondta, jelenleg erőteljesen anomália van a piacokon.

A történelemben eddig nem volt példa arra, hogy nulla, vagy negatív hozamokkal szembesüljenek a befektetők, ezzel lényegében tönkretesszük azokat, akik megtakarítanak és befektetnek. Ezek az emberek azok kárára fognak tönkremenni, akik pénz és munka nélkül vettek négy vagy öt házat.

USA részvények

Az amerikai részvénypiac kapcsán elmondta, jelenleg nincs buborék, de az értékeltség nem nevezhető olcsónak.

Buborék akkor lesz majd, amikor az emberek meg lesznek győződve arról, hogy nincs semmi probléma, hiszen a jegybank mindig meg fog menteni minket.

A mostani helyzet igencsak egyedi a szakember szerint, hiszen soha nem volt még példa a történelemben arra, hogy a világ vezető jegybankjai egyszerre öntsék a pénzt tonnaszámra a gazdaságokba. Kiemelte, eljön azonban az idő, lehet hogy még az idén, vagy jövőre, amikor az emberek nem hisznek majd a kormánynak, a jegybanknak. Mindezek ellenére jelenleg nem kezdett még short pozíciókat kiépíteni, a buborékoknál ugyanis elmondása szerint ezt nagyon nehéz megjátszani.

Ilyenkor az árfolyamok tovább emelkedhetnek, mint ahogy azt bármely racionális vagy irracionális ember gondolná.

Kötvények

A kötvénypiacok kapcsán megjegyezte, az, hogy valójában buborék van-e, vagy sem, egy nap majd meg fogjuk tudni, de szerinte feltehetően igen. A kötvényeknél 1981 óta bika piac van, a mostani extrém alacsony kamatkörnyezet azonban nem fog a végtelenségig fennmaradni, a kötvényeknél hosszú ideig tartó árfolyam esés jöhet. Ez megijesztheti majd a jegybankárokat, ami miatt a részvényeknél is elképzelhető egy 10-13 százalékos esés.

Japán, Kína, Oroszország

Jelenleg ezeket a piacokat kedveli leginkább Rogers. Japánban bízik Shinzo Abe politikájában, aki szerinte olyan intézkedéseket hajt végre, amik a piacokat felfelé segítik. Kínában egyelőre nem lát még lufit, de ha az emelkedés az eddig látott ütemben folytatódik, akkor már az lesz.

Görögország

Az ország számára szerinte az lenne a legjobb, ha csődöt jelentene, de maradna az euróövezetben és kezdene újra építkezni. Jom Rogers úgy véli, a görögök soha nem lesznek képesek visszafizetni adósságaikat.

Re: az autóról

#575837 Kissherceg Előzmény: #575836

jaja és elég sok könyv elfér rajta. Nekem a belép modellek nem tetszenek, de ipad3-on pl élmény könyvet olvasni

Re: az autóról

#575836 banyaiz Előzmény: #575833

Eddig ragaszkodtam a hagyományos módszerhez. De ez a könyvolvasó tetszett végülis, még a tónusa is olyan volt mintha egy igazi könyvet néznél. Kényelmes megoldás.

Re: az autóról

#575833 Kissherceg Előzmény: #575831

igen, jól látod a piac alakulását, mert arra tendál a világ. Nekem az igényes megjelenésű lapozható e-könyvek nagyon tetszenek, van ami alá még hangot is keverbnek

Re: az autóról

#575831 banyaiz Előzmény: #575754

Arra gondoltam egyébként, hogy karácsonyra küldhetnél egyet ajándékba. :)

A könyv piacra dobást is karácsonyi szezonra időzítették. Azt nem tudom mennyire szorítják ki papír alapú könyveket elektronikusak. Egyre inkább vsz, én könyvtárba járó vagyok, keveset veszek meg inkább kölcsönzök, de múltkor kezembe került egy ilyen elektronikus cucc, könyvolvasó vagy mi a neve egész jó, majdnem mintha tényleg könyvet olvasnál. Nem kell utána menni, olcsóbb stb.

Re: az autóról

#575754 Kissherceg Előzmény: #575726

igyekeztem jutányos áron megoldani, de hogy mindenki jézuskára veszi az érdekes. :) Lesz majd még pár érdekesség feltöltve, például az útvonal :)

Re: az autóról

#575726 banyaiz Előzmény: #575724

Beindítottad a könyvbizniszt látom. Karácsonyra ezt a Jim papa könyvet majd szeretném megkapni. :) Érdekesnek ígérkezik, nem egy kispolgári életútja van az ürgének.

az autóról

#575724 Kissherceg

The "Millennium Mercedes":

A Car on a Mission

A unique off-roadster takes on the world's potholes

The Millennium Mercedes is a one-of-a-kind vehicle developed and built for Jim Rogers and Paige Parker for a historic, three-year journey around the world, which began Jan. 1, 1999 and ended Jan. 5, 2002. This first true All Activity Vehicle combines the comfort and styling attributes of the Mercedes-Benz SLK 230 sports car with the sturdy durability of the legendary Mercedes-Benz G-Series wagon. It helped Paige and Jim set a Guinness World Record.

The couple's dream of traveling in a luxurious, sporty convertible that also provided the ultimate in safety and ruggedness was realized by California-based Gerhard Steinle and his team at Prisma Design International. Steinle is the former President of Mercedes-Benz Advanced Design of North America who founded his own design studio in 1997. Rogers developed the concept of merging a sports car body with the chassis and diesel engine of the G-series, four-wheel-drive, sport utility wagon, also known as Der Gelaendewagen.

The two cars needed for the operation, together with a second long-wheelbase G-wagon which joined the adventure as a support vehicle were donated by Mercedes-Benz of North America in a tribute to the unprecedented success of the Three-Pointed Star in the US market at the turn of the millennium.

It took three months to create an automobile worthy its "Millennium" nametag. The team not only had to link the mechanical components, but also deal with the much greater challenge of connecting the vastly different computer and electronic systems.

The "Millennium" is powered by the proven, reliable 177 hp 3-litre G-Series Turbodiesel six-cylinder engine and comes with a five-speed automatic transmission and a four-wheel-drive powertrain. For road clearance, the Sunburst Yellow body rides a full foot higher than the stock SLK. Specially designed full fender flaring and a step-up rocker system visually blend the hybrid's two characters giving it a unique identity. Prisma designed a matching trailer since extra storage capacity is needed for a trip like this. Metalcrafters manufactured the trailer.

Bridgestone supplied 265/60R-18 Dueler tires that come on original Mercedes G500 18X7.5 alloy wheels.

The integration of a brand new Iridium satellite communications system with the car phones provided by Motorola helped keep the couple in contact with the world. The Iridium system allows unlimited access to 66 satellites around the world at any time of day.

Alpine supplied a navigation system and its disks for nine countries in Europe.

Prisma designed a matching trailer for extra storage capacity. The special two-wheeled utility trailer echoes the lines of the original SLK and probably is probably the most charming accessory of this challenging undertaking.

Majd..majd én is írok eg…

#573296 Fornit

Majd..majd én is írok egy ilyet :)

Thaiföld... mangosztán, pad thai, dax short.

Cook isl...kókuszpálmák, otp long, függőágy

Kuba... Cadillac, Havanna club, Bux short (remélhetőleg nem 2212-es)

Gambia... Fekák, tamtamdob, valami kecsegtető kispapír

:)