Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hírbontó

szukralóz

#1493917 Fornit

"Elképesztően veszélyes a diétás üdítőkben, rágógumikban gyakran jelen lévő szukralóz; kiderült, hogy ez a mesterséges édesítőszer képes lebontani a DNS-t, vagyis genetikai szinten károsít minket, ami beláthatatlan következménnyel járhat."

https://www.origo.hu/tudomany/20230606-eletveszely...

Norbinál még lehet kapni, ha el akarná valaki tenni láb alól a szomszéd kutyát:

https://lowcarb-buda.hu/termek/esti-edes-ch0-stevi...

Re: jó cikk

#700722 Kissherceg Előzmény: #696300

http://444.hu/2014/04/16/thomas-piketty-egyenlotlenseg/

Mintha egy nagyobb követ ejtettek volna egy pocsolyába, úgy bolydult fel a teljes közgazdászvilág egy fiatal francia kutató könyvétől. Thomas Piketty tavaly a Tőke a huszonegyedik században címmel írt egy közel 700 oldalas könyvet, aminek pár hónapja megjelent az angol fordítása is, azóta pedig nincs megállás, egymást érik az interneten rengeteg megosztást kapó, borzasztóan lelkes cikkek.

Piketty művének sikerében az az igazán zavarba ejtő, hogy nem mond semmi olyasmit, ami ne lett volna eddig is jelen a baloldali közbeszédben: fő állítása, hogy annak a kapitalizmusnak, amit a nyugati országokban működik, alaptermészete, hogy egyre inkább szétszakítja a társadalmat, a leggazdagabb réteget egyre gazdagabbá téve.

Re: jó cikk

#696300 Kissherceg Előzmény: #569486

Május második felében 3 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre a világ legrégebbi bankjaként számon tartott Monte dei Paschi di Siena - idézi a Financial Timest a Portfolio. Ezzel elmúlhat az államosítás veszélye.

Olaszország harmadik legnagyobb eszközállománnyal rendelkező bankjának nagy befolyással rendelkező alapítványi tulajdonosa elhárította a tőkeemelés akadályát, miután a Morgan Stanley szervezésében 11 százalékos részesedéstől vált meg közel 340 millió euróért, és 15 százaléka maradt a bankban - írja a lap.

Az olasz bank már régóta tervezi a Brüsszel által megkívánt tőkeemelést. Bár most csökkentette részesedését, az említett alapítvány is részt vehet a tőkeemelésben azt követően, hogy a mostani részesedéseladásból származó összeget hitelezői kifizetésére fordítja.

Az 1472-ben alapított Monte dei Paschi a tőkeemeléstől azt reméli, hogy maga mögött tudhatja a derivatív és hitelezési veszteségektől hemzsegő elmúlt két év válságát. Csak ebben a hónapban közel 40 százalékot emelkedett a bank árfolyama annak köszönhetően, hogy elterjedt a pletyka: az alapítvány vevőt talált.

Re: jó cikk

#562705 Kissherceg Előzmény: #562397

ez se rossz:

Hatszázkilencvenmillió dolláros tanulmányi segélyt kapott egy egyetemista az Egyesült Államokban - tévedésből.

A 22 éves Allen Smith havonta általában 650 dolláros csekket kap állami támogatásként, azaz hat nullával rövidebb a papíron a szám. Az egyetemista meglátva a 140 milliárd forintnyi összeget, egy pillanatig sem habozva felkereste a segélyt utaló szervezetet és visszaadta a csekket, amelyet az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma küldött neki - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

A téves folyósítást feltehetően nyomtatási hiba okozta, vagy egy hacker, aki feltörte a szervezet számítógéprendszerét és viccből átírta az összeget.

Re: jó cikk

#562397 Kissherceg Előzmény: #561209

Világcsúcs dőlt meg telefonszámlából: 11 billiárd 721 billió euróról szólót kapott egy nő Franciaországban, de a szolgáltató megértőnek bizonyult, és részletfizetési lehetőséget ajánlott fel neki.

A francia asszonyt, a Bordeaux mellett élő Solenne San Josét valósággal sokkolta, amikor felbontotta a borítékot és meglátta, hogy 11 721 000 000 000 000 eurónyit beszélt telefonon. Az összeg akkora, hogy egész Franciaországnak csaknem hatezer évébe telne, hogy teljes termelésével kiegyenlítse. A nőnek viszont végtelenül sok örökkévalóság sem lenne elég jelenlegi helyzete alapján, mivel szeptemberben elveszítette állását. Ezért mondta le előfizetését, és kérte, hogy tudassák vele, mennyivel tartozik telefonja után.

"Annyi nulla volt a számban, hogy ki sem tudtam silabizálni az összeget" - idézte a BBC brit sajtóorgánum a nőt, akinek idegsejtjei csak ezután kezdtek pusztulni igazán. Miután reklamált, a telefontársaság - a Bouyges Telecom - telefonos ügyfélszolgálata közölte, hogy nem tudnak mit tenni, de felajánlották neki a részletfizetés lehetőségét, bár azt is csak idővel.

Végül a cég elismerte, hogy hibázott, előfizetőjük valójában 117 euró és 21 centtel tartozik. Bocsánatot kért a számlanyomtatási hibáért és ügyfélszolgálatuk szolgálatáért.

Re: jó cikk

#561209 matgab Előzmény: #560824

1995... a részvénypiac hajnala, az MSZP által irányított nemzetkatasztrófával felérő privatizáció első hulláma. Amikor bagóért elherdálták az állami vagyont és az értékének a töredékéért jegyezhettek a BUX-ot alkotó papírokból azok akiknek akkor sok pénzük volt (egykori pártfunkcik és a külföldi tőkések)...

Jó hülye kiinduló alap, ha vizsgálódni akarunk hosszú távon...

"Igaz a közhely: kellően hosszú idő alatt a részvénybefektetések minden mást vernek." Igazi hülye ügynökök szoktak ezzel a szöveggel indítani, akik vmi részvényalapot akarnak rálőcsölni az emberre.

Ilyenkor 2 kérdésem szokott lenni:

1) 40 év az már hosszú távnak számít-e?

2) Hallott-e már arról a pici távol keleti ország valami Japán vagy mifene tőzsdeindexéről...

Általában itt kezdenek úgy összemenni az ügynökök, mint a pamutruha a 90 fokos mosásban...

Re: jó cikk

#560830 Fornit Előzmény: #560824

" vizsgált 18 év alatt a dollár forinthoz viszonyított árfolyama sok cikkcakkot tett, de nekünk most csak az 1995-ös kezdő és a mostani végpont a fontos. Előbbi 120, utóbbi 220 forint,"

Nem írták el ezt a 95ös dollárárfolyamot? 120 Forint????

Én először 2001-ben vettem $-t, de az jóval drágább volt mint most.

Re: GR

#523301 big-ebuy Előzmény: #521672

ASKA Alapítvány

SEGÍTSÉGET KÉRÜNK!

A képen látható németjuhász keverék szukát 2012.06.17-én este Szabadbattyánban összekötözött lábakkal, állkapocs töréssel, fejént több sérüléssel találtuk. Lábai műanyag kábel kötegelővel voltak összeszorítva, mely színtén sebeket hagyott a lábán. Nagy valószínűséggel egy autóból tették ki. 3 év körüli, németjuhász jellegű, fején, mellkasán csíkos leányzó. Az elszenvedett élmények ellenére nagyon barátságos, pacsizós. Kérjük, aki ráismer, vagy bármilyen információval rendelkezik az esettel kapcsolatban keresse az ASKA menhelyet a 30-317-4370 telefonon, vagy a molnar.tamasne@segitokezalapitvany.hu email címen. Köszönjük!

GR

#521672 Fornit

A világszerte kiemelt figyelemmel követett most vasárnapi görög választásokon a szavazóurnákat magyar idő szerint este 6 órakor zárják, amelyet követően röviddel megjelennek az első exit poll eredmények. Az első megbízhatónak mondható választási eredmények (becslések) magyar idő szerint este fél 9 körül várhatók, majd a becslés frissítése este 11, illetve hétfő hajnali 1 óra körül érkezhet.

A választási rendszert üzemeltető görög cég tegnapi jelzése szerint a hétfő hajnali órákban még változhat az elnyert mandátumok száma a nagyobb pártok között. A végeredményt várhatóan hétfő reggel 7 óra előtt nem teszik közzé.

Re: Matolcsy: A válságnak vége

#520452 big-ebuy Előzmény: #519069

A délutáni kereskedésben fokozódott a pesszimizmus a spanyol és olasz állampapír piacokon, amelynek egyik jele, hogy az eurózónában töltött idő óta a legmagasabbra, 6,8% közelébe ugrott a 10 éves spanyol államkötvény hozama. A bankmentő csomag nyomán a befektetők egyre jobban aggódnak a spanyol állam közép távú piaci alapú finanszírozhatósága miatt, amit például az mutat, hogy a 2 éves kötvényhozam is nagyon magasra, 5,2% közelébe ugrott. Csütörtökön kötvényaukciót tart a spanyol adósságkezelő.

Matolcsy: A válságnak vége

#519069 alex79

http://www.tozsdehirek.hu/Matolcsy-valsagnak-vege/278047

Matolcsy: A válságnak vége

A magyar gazdaság az átmenet állapotát éli, de jövőre már erős növekedést fog mutatni - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a CNN-nek nyilatkozva. A Richard Quest által készített interjú csütörtökön került fel az amerikai hírtelevízió internetes oldalára.

autógyárak

#483454 Kissherceg

Minden eddiginél nagyobb összegű prémiumot kapnak az idén a Daimler és a Volkswagen dolgozói, köszönhetően annak, hogy a vállalatok jó eredményekkel zárták a tavalyi évet.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) vasárnapi száma idézi a befolyásos IG Metall szakszervezet egyik vezetőjét, aki szerint a bónusz egyes dolgozóknál elérheti a tízezer eurót is a teljesítménytől függően.

A Daimlernél a valaha kapott legnagyobb összegnél többet, fejenként 4100 eurót kapnak a munkatársak. A legtöbbet várhatóan az Audi-állomány kapja, mivel a cég rögzítette, hogy ha a működési eredmény meghaladja az 1,2 milliárd eurót, akkor az a fölötti rész tíz százalékát szétosztják a dolgozók között. Ez a tavalyi, közelebbről nem ismert rekord eredmények alapján ötszámjegyű jutalmat jelenthet a gyár munkatársainak. Tavaly a dolgozók átlagosan 5-6 ezer euró közötti prémiumot kaptak.

A német autóipar jó évet tudhat maga mögött, elsősorban a feltörekvő országok, főként Kína növekvő vásárlásainak köszönhetően. A Daimlernek fennállása óta a legjobb éve volt a tavalyi, adózott eredménye 6 milliárd eurót tett ki. Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen 16 milliárd eurós profitra tett szert, s ezzel mindenkit megelőzött az autóiparban, még a General Motors-t is.

FONTOS!

#469277 kelvin

Sziasztok!

Elveszett a kocsink hátsó rendszámtáblája valahol a velencei tó és Dunaföldvár között. A rendszám: GLM-994

Ha valaki megtalálja vagy tudomást szerez a hollétéről legyen szíves nekem jelezni.

Köszi a segítséget!