Regisztráció Elfelejtett jelszó

Blogbejegyzések - szerző: TrogerBroker

Csúcstámadás ? ( Nasdaq, Russel2000 )

TrogerBroker

Én örök nagy pesszimista nem szívesen írok ilyeneket, de TA alapján nagyon úgy néz ki hogy USA piacon megint hülyét csinálnak mindenkiből.... Mármint úgy értem hogy fél éve elég nehezen tudta többségünk elképzelni hogy 2 USA index is hamarosan ostromolhatja a 2007-es tetőt. Russel2000-ben fél éven belül abszolút csúcs is meglehet, egyenlőre úgy néz ki....

Érdemes-e Rábát venni közép / hosszú távra ?

TrogerBroker

Az alábbiakban a Rába részvény alakulását tekintjük át. Rövid, közép és hosszútávon is érdemes rá egy pillantást vetni, a jövőben érdekes lehet, a részvény árfolyam alakulás szempontjából. Napos, hetes és havi felbontásban is megvizsgáljuk a chartokat. Ezen felül összehasonlítjuk az egyik legnagyobb szektortársával, a MAN részvények alakulásával.

Pannergy elemzés

TrogerBroker

A régi tőzsdeblogomba már egy jó ideje nem írtam. Elkészítettem egy sokkal igényesebbet, jobbat. Elemzéseim nagyrészt oda fognak kerülni ezentúl. Ide pedig csak linkelni fogom. Ha valakinek lenne kedve oda publikálni, az írjon nekem :) Akkor kaphat meghívót !

Közel a betonfal ! Vigyázat !

TrogerBroker

Főbb indexeket nézve a mélyponttól szabályos trend végét jelző alakzatok alakultak ki. Alakzatokat nézve max 2 héten belül fordulnunk kéne egy nagyobb korrekció irányába. Vigyázat ! Becsapós lehet elsőre ! Fals mozgások, megnövekvő vola várható 1-2 héten belül véleményem szerint !

Fantázia rajzok

TrogerBroker

legyen egy ilyen is :) Majd pakolok még ha rajzolgatni támad kedvem :) Ezek már régiek, de gondoltam ide is lehet gyűjteni :) ha valakinek vannak hasonló rajzai, küldje át, felrakjuk !

Fontosabb indexek középtávra

TrogerBroker

Érezhetően az elmúlt hetekben jelentősen változott a piaci hangulat. A Piac láthatóan idegesebb ! Középtávon tekintve egyre nagyobb bizonytalanság elé nézünk. Próbáljuk meg kikövetkeztetni a lehetséges forgatókönyveket ! Alább : Dow Jones : Napos ; Hetes : Havi felbontásban Dax ; Hang Sheng ; Shanghai Composite ; Nikkei225 ; Végül pedig Bux

Pesszimista forgatókönyv

TrogerBroker

Márciusi mélypont óta tartó medvepiaci rally már-már eufórikus állapotokat idéz elő a piacon. Az őrült emelkedést követően egyre inkább megosztott lett a tőzsdei szereplők tömege a hosszútávú folytatást illetően...

Kérésre OTP egyszerűen

TrogerBroker

Zsíros nyerőben vagy ? Vagy egyszerűen beragadtál régebben és félsz hogy újra zakó lesz ? Hiszel a további emelkedésben ? Nem akarsz kimaradni ? Hová tegyük a stoppot OTP-ben ? ( középtávú játékosoknak, swingereknek ) Erre próbálunk meg támpontokat keresni.

Hulladéktelep ( Technikai elemzés )

TrogerBroker

Elemeztem egy pár Bét büszkeséget. Érdemes rájuk figyelni ! Attól föggetlenül hogy mi a véleményem ezekről a papírokról, ezekkel lehet százalékosan gyorsan nagyot fogni. Van mellé azért egy két normális papír is, csak hogy ne legyen olyan büdös a kupac. :) Elemezve : Econet, Humet, Konzum, Orco, Synergon, FHB

Eső trendben

TrogerBroker

Mostanra már bizonyossá vált hogy eső trendbe került a piac. Fontos támasszintek törtek le az indexekben, legfőbb részvényekben. A Bux indexet, Dow Jones indexet, OTP-t, Egis részvényt, valamint kérésre a Genesis részvényt elemeztem.

Kispapírok ínyenceknek

TrogerBroker

Hosszú idő után szétnéztem egy kicsit a kis papírok között. Érdemes lehet most többet a figyelő listára tenni. Ezeket elemeztem : TVK ; Pannergy ; Konzum ; AAA ; Humet ; Econet ; Genesis ; RFV ; Book Ui : Kommentet nem írok ! Végigírtam az összeshez elég részletesen saját véleménnyel kifejtve, de az utolsó részvénynél megnyomtam valamit a billentyűzeten véletlenül amit nem kellett volna, aztán ledobott az egész blogról..:S Tiszta ideg vagyok, de akkor sem írom újra, max megbeszéljük itt.

OTP mánia

TrogerBroker

Úgy gondoltam felrakom a holnapi helyzetképet OTP-vel kapcsolatban mert jelentősen megváltozott a széljárás előző elemzésem óta. Remélem sikerült mindenkinek elköszönnie a bikától, mert több mint valószínű hogy újra beköszöntött a trendszerű esés időszaka. Jobb meghúzások még jöhetnek, de úgy összességében új lokális tetőket nem igazán várnék. Ma, akik esést vártak valószínűleg jól fognak aludni..:) Rég nem látott lendülettel kezdtek el adni mindent.

OTP..OTP..OTP..

TrogerBroker

Mai nap technikai szemmel nagy jelentőséggel bírt. Az alakzatok jól működtek, jól tradelhető volt a papír. A folytatás viszont ködbe burkolódzik. Több olyan lehetőség is látszik az általam vizsgált chartokon, amelyek jelentős eltérést mutatnak egymástól. Jelenleg sajnos a bizonytalanság az úr a piacokon... Mai elemzésemben Otp 15 perces, órás, 4 órás grafikonokat vizsgáltam. Ráadásképpen a bux indexet órás felbontásban. Remélem hasznát veszitek.

Elemzés jövőhétre

TrogerBroker

Erre a hétre a Dow Jones, a Bux indexet elemeztem, valamint egy csodálatos képet szeretnék mutatni azoknak, akik esetleg még nem látták..:)) Az a javaslatom hogy kezeljük fenntartásokkal az irányokat. Gondolok itt arra hogy a longokat érdemesebb lehet szűkebb stoppal követni mert ha Lettország bedől, könnyen lemásolhatjuk az utóbbi hónapokat az ellenkező irányba is..

Forint trendforduló ?

TrogerBroker

Van itt egy-két deviza specialista. Kíváncsi lennék az ő véleményükre is. Szerintem kifulladt az erősödési hullám. Vagy lehet ez csak az EP-előtti herce-hurca ? Várom mindenki véleményét !

Kitekintés

TrogerBroker

Az alábbiakban érdemes több felbontásban szemügyre venni a főbb indexeket. Jelenleg amire a legtöbben szeretnék tudni a választ, az az hogy meddig tarthat még ez a szárnyalás a részvénypiacokon ? Érdemes lehet egy pillantást vetni az EUR/USD grafikonra is.

Útelágazáshoz érkeztünk

TrogerBroker

Szép jó napot ! Ha már jövőhéten kényszerszabadságot kell kivennem tőzsde szempontjából, azért még felraktam egy-két elemzést, hátha valakinek a hasznára válnak. Nem bonyolítottam túl a dolgokat, egyszerű, könnyen értelmezhető formában, csak a lényegre koncentráltam, illetve azokra amikre még senki nem hívta fel a figyelmet.