A harmadik negyedévben 1,5 milliárd eurót fektettek be a közép-európai ingatlanpiacon, ez több mint a duplája a második negyedévinek - közölte a Cushman & Wakefield ingatlan-tanácsadó az MTI-vel.

Az idei első három negyedév régiós befektetéseinek összege 3,25 milliárd euró volt, szemben az egy évvel korábbi 1,91 milliárddal. A befektetési aktivitás hozzávetőlegesen 24 százalékkal haladja meg az elmúlt öt év átlagát.

Lengyelországban a befektetési aktivitás megduplázódott a harmadik negyedévben és elérte a 943 millió eurót. Az előző év azonos időszakában a befektetés csupán 454 millió eurót tett ki.

Csehországban is jelentős a növekedés, a harmadik negyedéves befektetés 344 millió euró volt. Szlovákiában a harmadik negyedéves befektetés 90 millió euróra rúgott, amely hasonló az előző negyedév eredményéhez.

Magyarország teljesítménye mintegy 70 millió euró a harmadik negyedévben, a második negyedévben gyakorlatilag nem volt befektetés. Egy évvel korábban sem volt kimutatható a harmadik negyedévre ingatlan befektetés. A harmadik negyedévben a régióban a kiskereskedelmi befektetések voltak a meghatározóak, az összbefektetések 52 százalékát tették ki, az irodák 38 százalékot, míg az ipari ingatlanok 8 százalékot értek el.

MTI