Szép félév záráson vannak túl a világ tőzsdéi, így a magyar BÉT is. Mindez az Európai parlamenti képviselőknek köszönhető. Lássuk, hogy sikerült e trendet indítani

BUX:

alt

Pozitívum, hogy az 50 napos átlagot áttörte a papír, azonban még koránt sem beszélhetünk emelkedő trendről. Ahhoz, hogy boldogságunk felhőtlen negyen a 200 napos mozgóátlag fölé kellene kerülni, így egyúttal a csökkenő trendvonalat. Támasz 16900 körül van, amit a héten nem illene még csak megközelíteni sem, ha szép nyarat vízionálunk.

BUX1212:

alt

Egyelőre még itt sincs kitörés az olalaző csatornából. Várjuk meg, hogy merre történik meg.

MOL:

alt

Egyelőre a MOL se törte le a 15800-as nyakvonalát, de emellett igen nagy amplitúdójú kilengéesk vannak ebben a gyengén emelkedő trendcsatornában. Forgalom azonban elmarad az átlagostól, pedig a nyár csak most fog beköszönteni. Ellenállás 16350, támasz 15800.

MTEL:

alt

Sikerült visszatérni az emelkedő trendcsatornába, ami mindenképpen pozitívan értékelendő. Így még pesszimistán is legalább eldalazást látunk a részvény grafikonján. Fent az erős ellenállás 460-465, támasz 430.

OTP:

alt

Még nincs itt a végtelen boldogság ideje, mert a 3600-3650-es ellenállás zóna alatt állt meg pénteken az emelkedést. Itt is a kis ékelődésből kellene kitörni valamelyik irányba. Forgalom helyenként egész jó.

alt

Itt pedig a jól ismert nagy ékelődés látható. Egyelőre ez is sértetlen, kiváncsi vagyok, hogy meddig.

Richter:

alt

Nem állítanám, hogy hatalmas lelkesedéssel, de végülis sikerült az oldalazásból kitörnie fölfele. Azonban forgalom nem volt, elmozdulás mértéke pedig csekély....

sok sikert!