Némi magyarázat a mostani EURHUF árfolyamhoz

Üdv,

Némi kitekintés: görög para egyelőre lecsendülőben van, most az olaszokon a sor. A pár hónappal ezelőtti USA költségvetési hisztire már senki nem emlékszik. Szerintem nem annyira vészes a helyzet, mint amennyire felfújják.

Képekkel ábrázolnám a jelenlegi EURHUF árfolyam mozgását, előszőr lássunk egy négyórás bontást. A forint topicban már tegnap furcsálltam a sárga vonal hirtelen áttörését, miközben egetrengető hír nem jelent meg. Azt gondoltam, hogy a múltkori görög népszavazás belengetés miatti kiszúrás után megnyugvás következhet.

alt

A sárga fibo 161.8-at már korábban teljesítette, ez egy fordított fejvállból adódott. A zöld fibót meg most csinálta meg, ehhez látni kell a hetes chartot:

alt

Ez egy duplaaljból való kitörésnek a célára volt. De van itt egy piros vonalka is, amit most (legyünk nagyvonalúak) érintett. Ehhez kicsit összébb kell húzni a chartot:

alt

Így már jobban érthető, hogy itt egy megálló lesz, további gyengülésre egyelőre nem számítanék (hacsak nem lesz valami tényleges hír nem csak pletyka).

És még egy kis érdekesség a végére, ugyanez a chart némi magyarázattal: alt

Persze ez bizonyára csak a véletlen műve lehet...