Regisztráció Elfelejtett jelszó

Elemzői reakciók a leminősítésre

http://www.portfolio.h…

#607040 banyaiz

http://www.portfolio.hu/gazdasag/kemeny_kritikat_kaptunk_az_s&p-tol_esik_a_forint.181526.html

Nem tartott sokáig a stabil besorolásunk sp-nél.

Megint sorban álltunk a pofonért. Csak nem akar vége lenni a sorozatnak.

Fejünkkel hárítjuk az ütéseket, végülis ez is egy taktika, sok értelme ugyan nincs, de pl Tolcsyt sincs értelme jegybankelnöknek kinevezni egy normális világban, szóval ilyen alapon elmegy. :)

Re: AT különvéleménye

#596217 banyaiz Előzmény: #596165

Tehát a stabilan **** rossz az jó? Értem. :) Érdekes elképzelés némi mosolyt csalt az arcomra , de van benne logika, ha már rossz legalább stabil legyen. :)

Elfogadom az érvelést.

Re: nincs cím

#596167 Előzmény: #596141

"Ez túlnyomórészt a 113 éve nem látott aszálynak, a vártnál hosszabb és mélyebb euróövezeti adósságválságnak, a nemzetközi okostelefon-verseny hazánkban gyártó/bérgyártató szereplőinek (főleg Nokia) drámai visszaesésének köszönhető [...] Csak az aszály önmagában kb. 1 százalékponttal ronthatta a tavalyi GDP-t, így anélkül a recesszió az euróövezeti átlagnak felelt volna meg az elemző szerint."

Magyarán szólva, semmi különös nem volt, csak sok minden játszott össze a tavalyi évben. Feltéve, hogy idén nem lesz rosszabb, az csak annyit jelenthet, hogy jobb lesz :) Nokia már nem nagyon feküdhet meg hová, de esetleg még eladhatják az egészet és bezárhatják a magyar részleget, az euróövezeti válsággal semmit sem tehetünk, csak örülhetünk, hogy nem vagyunk a részesei, szóval, reméljük, hogy jó lesz a termés :)

Re: AT különvéleménye

#596165 Előzmény: #596104

Áá, mint írtam, ők STABIL kilátást adtak, ami manapság sokkal többet ér, mint bármilyen betűjel, ami mellett negatív a kilátás.

Re: AT különvéleménye

#596108 Dr. ursi Előzmény: #596005

egyetértek.

én is arra számítottam, hogy az adataink alapján felminősít.

teljes dilettantizmusról tett tanúbizonyságot a mudíz :o) síkhülyék v. bérencek.

hát erről ennyit emberek.

Re: AT különvéleménye

#596104 banyaiz Előzmény: #596097

Volt náluk rosszabb is snp. Ők még egy kategóriát vágtak rajtunk. Náluk már lehet Kambodzsát, vagy Kelet Timort , Szudánt és egyéb világgazdasági központokat is elértük. :)

Innen fel A kategóriáig.

Re: AT különvéleménye

#596097 Előzmény: #596089

Ezt írtam, azt tudtam, hogy különbözőt fog mondani, de úgy véltem, lesz annyi eszük, hogy a másik kettőnél jobbat fog mondani, és ebben fog különbözni, nem hittem, hogy odáig alacsonyodik, hogy rosszabbat mondjon a korábbiak prognózisaihoz képest újabb és jobb tényszámok alapján.

Re: AT különvéleménye

#596089 banyaiz Előzmény: #596005

Felhívnám a figyelmed arra, hogy különbözőt mondott. :) Megerősítette a bóvli alatti negatív kilátást. Snp vágott egyet rajtunk még mélyebbre a posványba, Fitch bóvli alatt stabil.

Annyit tudok erről mondani, hogy lehet jelenlegin vitatkozni egy-két kategória ide oda, de nagyjából rendben van ez a mutatott teljesítménnyel. A jövő az kell legyen innen kijövünk, lejjebb már hová, görög testvéreinkhez? Azt inkább kihagynám.

Re: AT különvéleménye

#596005 Előzmény: #595844

Korábban már írtam, hogy szvsz a Moody's ezek után fel fog minősíteni csak hogy különbözőt mondjon a többiektől, de az az igazság, hogy tévedtem, egyszerűen nem tételeztem fel azt, hogy ennyire rosszindulatú sz@rháziak ülnek ott, illetve, hogy tényleg képesek a MÁSIK végletet megcsinálni, azaz hatályban tartani a leminősítés esetét, ha már a másik kettő felminősített a stabilitással.

Ezek a sz@rháziak már egymással versenyeznek hülyeségben, keresik az identitásukat, próbálják görcsösen önigazolni magukat és immár véglegesen elveszítették az összes kapcsolatukat a valósággal.

Ezeknek annyi, meg egy bambi, nem hiszem, hogy ezek után bárki komolyan venné azt, amit mondanak. Mondjuk sok értelme eddig sem volt, de innentől kezdve deklarálták, hogy kizárólag politikai és önző haszonszerző érdekek motiválják őket, és működésüknek semmi köze nincs a reálgazdasághoz.

Re: AT különvéleménye

#595855 banyaiz Előzmény: #595849

Egyébként én ahogy ez a kormány banki ügyeket kezelte kezeli arra önmagában bóvlit adnék.

Gondoltam ilyesmire kormányváltáskor, hogy lesz egy "rossz bank" ahová az állam begyűjti a problémás ügyeket, és lesz rá néhány program amivel ezt kezelik, esetleg egy ilyen árfolyamrögzítés amivel most próbálkoznak, mellette nagy állami hitelprg-ok hitelezés felfuttatására. Vmi ilyesmi.

De ez a bal**** műsor, hogy megmentjük, de ez volt utolsó aztán mégse aztán végtörlesztés, aztán kutya ****a, sőt még agyonterhelni a szektort teljesen kiszámíthatatlan módon mindig újabb ötlettel ha kell egy kis apró , ez siralmas, és legalább annyit árt mint javít az egészen. Ez kihat sok más területre is, pl ingatlanpiac stb

Az egészből az látszik, hogy nem volt egy világos koncepció kidolgozott terv hanem ahogy esik úgy puffan, heti ötletelésekkel.

Szakértelem látszatát igyekeztek elkerülni. Ez az ámokfutás az egyik fő oka, hogy bóvliban vagyunk vsz.

De van még néhány hasonló művelet más terüleken is.

Persze ettől függetlenül a javulás irányába kell mennünk egyszerűen azért mert hová zuhanjunk még? Csak lehetett volna vsz ezt máshogy is, jobban stb , de ez van.

Re: AT különvéleménye

#595851 banyaiz Előzmény: #595849

Mindig a mélypont körül látszik minden kilátás a legrosszabbnak. Persze ez csak utólag derül ki, hogy lehet e még fokozni.

Kormány munkájának a megítélése nálam elég vegyes. Egyrész valóban sok olyan lépés történt ami szükséges és költségvetés rendbetételét szolgálta , jövőbeni növekedés alapjait leteszi stb. Mellette viszont akad nem egy-két olyan húzás ami az egész erőfeszítést lenullázhatja.

Bóvliban sem kellene lennünk, nem kellett volna idesüllyednünk ezt el lehetett volna kerülni. Persze annak politikai ára lett volna.

Ingatlanoknál a sok árverezésre váró ingatlan komoly nyomás, vhol amikor a banki könyvek kezdenek ezektől megtisztulni, és a lakossági hitelezés felfutása megindul kb akkor lesz fordulat az ingatlanpiacon is, lehet kis csúszással. Befagyott az egész jelenleg, állami beavatkozással lehetne gyorsítani ezt a folyamatot.

Bét dögrovás, de nem lesz mindig így, remélem ott is a padlót már láttuk.

Re: AT különvéleménye

#595849 Hathor Előzmény: #595844

Modys elmehet a búsba.

Unalmasak ezek a minősítők, kész röhej amit csinálnak.

Még mindig olcsóbban szeretnének vásárolni minket. Mivel nagyobbat nehéz lett volna hazudniuk, így hagyták a besorolásunkat.

Már tavaly elindultunk a kormány erőfeszítésének köszönhetően ki a gödörből.

Itt rá kéne már jönnie valakinek, hogy bazi alacsony árazás van itthon, elnyomás alatt vagyunk, és minden szempontból olcsóak.

HVGt számát olvasom ingatlanos szemmel..

van benne egy cikk. A válságban Bécsben és Berlinben 39%kal emelkedtek az ingatlanárak. A közvetítők már nem tudnak szerezni eladható ingatlant.

Azt hirdetik platákon bécsben, hogy ne takarékbetétben tartsd a pénzed, hanem ingatlanban.

Itt meg estek az ingatlanárak 30%ot a válság alatt?

3000euro/nm árak vannak kint. Itt meg 600euro az átlagár kb a fővárosban, de hazai viszonylatban megjelentek a 100.000es négyzetméter árak.

Családi házakat nem tudok budapesten 14-15milliós kategóriában eladni 200nöl telekkel.

Hm??

Na ez mi?

Béka segge alatt.

És?

Tőzsde a századolt papírokkal?

Bluek harmadolva, felezve, negyedelve, ötödölve a válság előtti időszakhoz képest.

Kis piac vagyunk, itt a lehetőség venni bennünket!!

Aki nem látja az vak!

Buxot 20K fölé követelem, és kis papírok duplázását minimum!

Szerintem ingatlanpiac is most van utoljára ilyen olcsón..

emelkedést várok benne, ezt is venni kell véleményem szerint, én elkezdem feltankolni az adatbázisunkba is a kínálatot az esetleges megindulásra.

RE: állami támogatású lakáshitel, 5%kamat

Re: AT különvéleménye

#595844 banyaiz Előzmény: #576902

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nem_minositett_le_minket_a_moodys_de.179527.html

csak egy minősítőnél csúsztunk lejjebb a 3 -ból itt az év végi alkotásban lehetett volna rosszabb is.

Remélem talajt fogtunk már ebben a tekintetben is, és innen felfelé.

Van egy bóvli alatt 2-vel, egy éppen bóvli alatt negatív figyeléssel, és egy éppen bóvli semleges figyeléssel.

Innen már csak felfelé szeretnék látni minősítéseket a következő években.

AT különvéleménye

#576902

Nekem a következő a véleményem:

EZ VOLT AZ EGYETLEN LÉPÉS, AMIT AZ S&P LÉPHETETT.

Miért? Azért mert eddig bóvli 1 voltunk, DE NEGATÍV kilátással. Namármost, teljesen nyilvánvaló, hogy a számaink alapján semmiféle negatív jelző nem lehetett volna hozzánk rendelhető, de ha a negatív jelzőt elveszik, akkor a "kvázi felminősítést" jelentett volna, amit meg azért mégsem akartak megtenni, mintegy "támogatva" a kormány gadaságpolitikáját. Ugyanakkor valamit már lépniük kellett.

Mi volt az egyetlen, amit tehettek?

EGY fokozattal leminősítenek de ahhoz stabil kilátást rendelnek. Namármost, miért érdekes ez? Azért, mert valójában ezzel világbajnokok lettünk, mert talán lassan egyedülálló módon a kivételezett helyzetben lévő országokon kívül NEKÜNK VAN STABIL KILÁTÁSUNK, AZAZ ELISMERTÉK, HOGY NEM FOG TOVÁBB ROMLANI A HELYZET!

Mert ha van valami, amiben még lehet hinni a hitelminősítőknek, az nem az értékelés, hanem az értékelés IRÁNYA, azaz, hogy lefelé várható leminősítés, vagy stabil, vagy felfelé. És igazából manapság CSAK A LEFELÉ MUTATÓ A KOCKÁZATOS

MERT MOSTANÁBAN AKÁR SOK LÉPCSŐVEL IS ÉRTÉKELNEK LE AZONNAL

tehát egy negatív kilátás TOTÁLIS KISZÁMÍTHATATLANSÁGOT JELENT.

Ehhez képest a STABIL kilátás megerősítette azt, hogy nem lesz ennél rosszabb a kilátásunk, és innentől kezdve én a következőt állítom:

A forint erősödése várható a héten, de legalábbis a szokásos 280+/-2(!)% eltérésen belül marad (vagyis nem lesz rá hatással a leminősítés), az MNB kamatot vág, zuhanni fog a hozamelvárás és rendkívül sok pénz fog az egész hét viszonylatában az állampapírokra beérkezni.

Re: nincs cím

#576828 banyaiz Előzmény: #576824

Innen kell lendületet vennük és megint egy felívelés, kérdés, hogy Mato csomag is tudja e azt mint Bokros csomag.

Eddig inkább lefelé küld minket de lehet az a taktika minél mélyebbről vegyünk lendületet. :)

Re: nincs cím

#576827 banyaiz Előzmény: #576824

Ha megnézed a minősítési besorolásainkat 1995-ben bóvliban tanyáztunk (eddig ez volt a legrosszabb minősítésünk, kivéve a mostanit) jött Bokros csomag elkezdünk felkúszni, ez a lassú felkúszás tartott egészen 2005-ig "A" kategória környékére feljöttünk 10 év alatt, aztán 2005-től esünk .

Ez az esés "teljesen véletlenül" egybe esik azzal a folyamattal ahogy gazdasági mutatókban leszakadtunk a régiótól, vagy másképp fogalmazva ahogy vezető régiós szerepből bekerültünk a sereghajtók közé.

Tehát 2005-től esik a minősítésünk mostanra BB kategóriába zuhantunk. 6-7 év alatt.

El lehet vitatkozni ennek a mostani lépésnek a jogosságán, de ha erre a folyamatra ránézel (mögé teszed a makróinkat is ), hát van alapja.

És akkor az unortodox baromságainkról nem is szóltunk.

Re: nincs cím

#576824 Ibiza Előzmény: #576808

ebből látszik micsoda pókháló vesz minket körül..ez tényleg szabadságharc.. rabok leszünk vagy szabadok..aki ezt nem látja az egy vágóhidi barom..és megérdemli a sorsát.

írtam szerintem iszonyat nyílt fésztufész zsarolások mennek a háttérben.. és tán a vörösiszap sem volt véletlen..

valakik valahol megírták a sorsunkat ..most meg akarnak erőszakolni minket..kollaboránsaik is itt vannak.. kivül belül rágnak a férgek (zsizsik vagymi..)..