Regisztráció Elfelejtett jelszó

Alakul ez

banyaiz Előzmény: #787037

Államadósság növelő hatásáról még annyit, hogy azzal is érdemes összevetni milyen hozamokat hoz.

Az a minimum elvárás reálhozama legyen, és verje az állampapír hozamokat. Ha azt hosszú távon nem tudja hozni akkor menjen olyan pályára ahol nincsenek számok valami unortodox vonalra, vagy illiberálisnak. :) Ott akkor is jól végezte a munkáját ha tart valami népszavazást a semmiről , ha a népnek ez elnyerte a tetszését. :)

Minimum , hogy 40-50 éves átlagban bőven verje az állampapír hozamokat mint nyugdíjpénztár.

Emlékeim szerint visszalépők nagy részének úgy volt reálhozama, hogy egy tőzsdei parában lettek kiléptetve és a működési idő nagy részében nem volt lehetőség komolyabb részvénybefektetéseket kezdeni állami szabályozás miatt. Vége felé jött a liberalizálása ennek. + még amit Matgab mondott extra díjakat is lekaptak a pénztárak.

Mondjuk vannak ezek a prémium államkötvények infláció +3-4% minimum elvárás egy nyugdíjpénztártól, hogy ezeket érzékelhető módon verje . Ha nem akkor valami politikusi pályát kell keresni az alapkezelőknek ott lehet mellébeszélni. :)

Ezekben az utóbbi tőzsdeileg felfelé menetelős években 10-20% éves hozamok rémlenek, de volt jobb év is ennél. Akkor a lassan 0 -án finaszírozott államadósság és a 20% éves hozam hogyan aránylik egymáshoz. Nincs ez mindig így az átlagot kell nézni, de azért hosszú távon vernie kell bőven.