Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

phiona Előzmény: #575361

Persze, a tudomány mint önmagában létező 1 objektív kategória, de itt most a szubjektum oldaláról néztük. Arról az oldalról h minek hiszünk. Hiszünk a tudománynak, de mit mond a tudomány? Nem mindig egységeset, a közgazdaságtan is (állítólag :-)) 1 tudomány amiben nézetek csapnak össze, v nézzük csak az orvostudományt. Emlékszel mekkora őrület volt a H1N1 oltás körül? Kell vagy árt, szakemberek garmadája mindkét oldalon, a szerencsétlen laikus szülő kapkodta a fejét mert az intézmények nyilatkoztattak h kéri az oltást a gyerekének v megtagadja. Mit válasszon felelősséggel? merth épp arról van szó h nem adott a lehetőség h ellenőrizd a tudományos eredményeket, ha nem ez a szakterületed nem tudod eldönteni h melyik irányzatnak van igaza.

Nem a 2x2 tudományos igazságáról van szó amit senki sem vitat, hanem azokról a területekről ahol nincs egyértelmű válasz. Ha már a vallások: nem lennének vagy nem így, ha tudnánk a válaszokat az úm alapkérdésekre, de nem tudjuk. Fordulunk a tudományhoz, Hawking elismert zseni, sokáig Isten létét magyarázta – oks akkor van, aztán h nincs – oks akkor nincs? de majd lehet h vált még, a lényeg ebből h bármilyen sokat tudunk mégtöbbet nem.

Aztán: amivel azt is hihetnénk v hihették h készen vagyunk tudományosan sorra jöttek a hivatalossal szembeni feszegetők, gondolj csak pl Galileire. Akik így szembementek nem voltak épp üdvözöltek sőt elég kellemetlenek voltak és igyekeztek likvidálni őket. De jobb lenne leragadva abban élni h a föld mozdulatlan? Szal a tudomány sem lehet statikus, sőt, és az akadémiákon ülő méltóságokkal szemben 1 utcáról betévedt habogós is boríthat, sznobizmusnak tekintélytiszteletnek ebben nincs helye. És nem tudhatod aktuálisan (ha nem vagy az adott terület kiválósága) h aki a dogmákat támadja eszement megszállott v a tudás továbblendítője.

Szal a tudományból max az elfogadható ami nem vitatott, vannak ilyenek is :-) De. Nem csak értelmi hanem érzelmi lény is vagy, ha csak az értelmi meggyőződésnek engedsz az emberellenes, amellett h 1 fontos felületet kihagysz. „Jól csak a szívével lát az ember” – hamár Kisshercegnél vendégeskedünk :-) És hát ez így magában elég olcsó poén (lenne :-)) de nem véletlenül mondom, mert itt jön be az intuíció és az egyén szerepe. Az arányok kulcsfontosságú és egyéni szintje. Ha azt mondod h ez téged (az adott kérés) nem érdekel, az azt jelenti h az ingerküszöböd szintjét nem éri el, és valójában nem a tudatod választ merth az infohiányban van, hanem az intuíciód h nem üti meg az érdemleges szintet. (H az intuíciót érzelmi hozzáállást hogyan befolyásolja mögöttesként a szerzett tudás abba most ne menjünk bele, hosszú lenne.) És jó, rendben, ez a te választásod, jogod van hozzá h így érezz. De nem vagyunk egyformák :-) most h értsd leszek didaktikus ellenpélda: engem érdekel foglalkoztat több okból, nem hiszem el vakon, cáfolni sem tudom, de figyelem. Amihez ugyanúgy jogom van :-)

Nincsenek abszolút utak és válaszok, útkeresések vannak, a lényeg h önmagunkkal koherensek legyenek, mert ez adhat harmóniát. Ha utat cserélünk eltévedünk... merth az arányok meghatározók az elfogadásban és egyéniek. Bármilyen nyitottság mellett is van az a szint h nah ezt már azért nem - és nem azért mert tudományosan ki lehetne zárni :-) A szint ami nagyon eltérő, viszont alakítható. És az ezotéria ma 1 széles gyűjtőfogalom akár Hamvastól ezo.tv-s szelid alkesz beborult léleklátóig, amit eleve nem lehet közös nevezőn kezelni. Az ezoterikus gyógyítások (sokban vallási alapokkal) mégis meglepően jó eredményeket mutatnak fel, egyrészt a vak hívőknél másrészt azoknál akik nem ijednek meg attól h szimbolikus közelítések jellemzik amiket külön belső munka dekódolni, és nem utasítanak el zsigerből a csiribiri külsőségek miatt. Szal összefoglalva ha csak a „hivatalos tudományra” hagyatkozunk 1 csomó mindent kizárunk az életünkből nem biztos h helyesen, de a választás mindenkinek szíve joga…

Visszatérve a konkrét ügyre: bár a null sík túlhype-olása a kirobbantó, valójában (ez is) az új, spirituális közelítés szükségességéről és közelítő igényéről szól. H oks h nagyon okos emberek vagyunk, de az életünk ne csak a racionalitásról szóljon – merth nem gépek lennénk úgyamúgy :-)