Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Netmaster Előzmény: #574868

A tudománynál abszolút lényegtelen, hogy hiszel-e neki, vagy nem, a tudományos tények ellenőrzöttek, és mindenki számára adott a lehetőség, hogy maga is ellenőrizze őket. Meghallgatni természetesen bármit meglehet, még a tudomány területén is nagyon sok érdekes hipotézis létezik, pl. a világ keletkezéséről, annak legalább van valami kézzelfogható alapja, még ha csak egy felvetésről is van szó, nem úgy, mint az ilyen ezoterikus dolgoknak.

Mint írtam, ennyi erővel bármi hülyeséget el lehetne fogadni, ha már kizárni nem tudjuk (és nem tudjuk).

Persze, nekem sincs akkora tudásom, hogy kizárjak minden fantazmagóriát (amit amúgy sem lehet semmit kizárni :)), de a valóságalapjuk pontosan ugyanekkora, úgyhogy engem ez az egész nem érdekel. Megfelelő tudományos alappal természetesen sok érdekességet meghallgatok, de amikor hozzá nem értők kezdenek el mindenféléről okoskodni, az már nem kenyerem. Ez a null síkos baromság is valami ilyemi lehet, valaki olvasott a Nap működéséről, aztán azt hitte, ő Einstein, mert egymás mellé tud rakni pár logikusnak tűnő következtetést.

Ez egy öngerjesztő folyamat, rááll az agyunk az ilyesmire, magyarázatot próbálunk találni mindenre, csak hát a színvonal nem mindegy... Nézd csak meg a vallásokat, egykutya, és velünk vannak már évezredek óta.