Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

-- a maszkviselés betiltása --

#1500198 Koffein Előzmény: #1500190

Ezt valószínűleg a tüntikék miatt kell betiltani, mert az egyetemeken maszkban voltak a tüntikézők, hogy ne ismerjék fel a pofikájukat.. :)

-- a maszkviselés betiltása --

#1500190 TrendMan

Illegális maszkviselés: egészségügyi indokból is betilthatják a maszkot egy amerikai állam közterein

Az NBC News arról ír, hogy Észak-Karolina állami szenátusa elfogadta azt a törvényjavaslatot,

amely teljesen betiltaná a köztéri maszkviselést bármilyen, így egészségügyi okokból is.

A javaslat ezáltal visszavonná azt a koronavírus-járvány idején elfogadott kivételt, amely megengedi az arc egészségügyi indokból történő eltakarását. Ahhoz, hogy a tervezetből jogszabály legyen, még az állami képviselőháznak is rá kell bólintania.

Az azt benyújtó republikánusok azzal indokolják a szigorítást, hogy egyes palesztinpárti tüntetések, amelyeken a résztvevők eltakarták az arcukat, rendőrséggel való összecsapásokig és letartóztatásokig fajultak, többek között az Észak-Karolinai Egyetemen is.

Noha a javaslat elsősorban a bűncselekmények elkövetése során maszkot viselők büntetésének szigorítására összpontosít, egészségügyi okokból is betiltja a közterületi maszkviselést.

Az állam demokrata törvényhozói szerettek volna módosítást elérni a javaslat szövegében, amely ezt lehetővé tenné, de mindhiába.

Az egyik demokrata politikus úgy nyilatkozott, hogy az embereknek rengeteg oka lehet maszkot viselni, hogy megvédjék magukat vagy családtagjaikat: lehet szó immunbetegségről, kemoterápiáról vagy akár fogyatékosságról is például.

Érdekesség továbbá, hogy a koronavírus-járványt megelőző időszakban 1953 óta tilos volt az arc eltakarása Észak-Karolina közterületein. Akkoriban a tiltás bevezetése feltételezhetően a Ku Klux Klán fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet visszaszorítását célozta.

Fico

#1500187 matgab Előzmény: #1500163

Túl sok volt a véletlen megint a Fico merénylet kapcsán.

A testőrség teljesen béna kacsa módjára viselkedett, még az 5. lövést is engedték, hogy az elnök céltábla maradjon, nem volt orvos vagy egészségügyi személyzet a csapatban, nem volt golyóálló mellény az elnökön, csődöt mondott a titkos szolgálat az elhárításban és a tömegben sem szúrtak ki egy fegyveres merénylőt...

Szóval lehet, hogy ez a szlovák hatóságok össznépi balfékeskedése volt -annak ellenére, hogy a német politikusokat rendszeresen támadásokat szenvednek el mostanában, tehát várható ez máshol is- de nem biztos...

Lehetett ez egy szépen kidolgozott merénylet kísérlet is, mint anno JFK esetében...

Először arra gondoltam, hogy Fico ugye nem támogatta az ukrán beavatkozást- amit most nagyon nyomnak a balliberális erők és média a teljes nyugati világban.

De akkor miért nem Orbánt lőtték meg, hiszen ő aztán tényleg ott tesz keresztbe az EU-nak, ahol tud, barátkozik az oroszokkal, meg a kínaiakkal... ?!?

És lehet , hogy ez a megoldás... Orbánék simán aláírták a WHO pandémiás intézkedési lépéseit, amiben a nemzeti szuverenitást gyakorlatilag bármikor meg tudják szüntetni, az emberi szabadságjogokat korlátozni, Ficoék viszont beintettek.

És igen, a covid hiszti az valamiért sokkal jelentősebb eseménysorozat volt (tényleges hatásához képest mindenképpen), mint az ukrán háború, mégis sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a politikai döntésekben...

https://magyarjelen.hu/fico-merenylet-szlovakia-wh...

Fico

#1500163 TrendMan Előzmény: #1500161

Nem komplett az ember, az biztos.

Ugyanakkor ez érdekes és mutat hasonlóságot azzal, ami nálunk zajlik:

https://telex.hu/kulfold/2024/05/15/robert-fico-me...

"nem értett egyet a kormány politikájával, ezért lőtt rá a szlovák miniszterelnökre. A riporter további kérdésére a férfi a szlovák közmédiában zajló események okait tudakolta."

Ha nem rontották el a fordítást, akkor én úgy értem, hogy a szlovák közmédiában is folyik a szartenger és zajlik a népbutítás, csak úgy, mint nálunk.

A helyzet Görögországban pedig, az hogy ...

#1500108 KawaBazsy Előzmény: #1500106

Persze 30+ de inkább 40+ évesen ők is hajlandóak lenyugodni és egy kellemes 25-30 közötti nővel megpróbálnak családot alapítani.

Nem is, 42 évesen 35 volt a zasszony, amikor szült. S azóta is együtt vagyunk (de ismerek olyat, aki nem.. :-)

A helyzet Görögországban pedig, az hogy ...

#1500106 matgab Előzmény: #1500097

A nyugati társadalom felépítése azon alapult kb 2 évezreden keresztül, hogy a nőt eltartotta a férfi, mert a nő önmagában életképtelenek voltak (vadászni, földet művelni, házat építeni stb stb), cserében minden férfinak elintézték a házi és ház körüli munkát, a gyerekek felnevelését (so so) és a kajából ételt, a házból otthont "készítettek" és szexet adtak a férfiaknak.

Ehhez kulturális hátteret az egyház adta, aki azt mondta, hogy sokasodjatok, de a szex önmagában bűn.

Így kvázi a férfiak -nők párban elég hatékonyan fenn tudtak maradni, szaporodtak, erősödött a gazdaság, olyaannyira, hogy a nyugati világ leigázta a világ más részeit.

Csakhogy a technológia és a társadalom fejlődésével ma már a nők a munkájukért kapott fizetésükkel megszabadultak attól a kötelezettségtől, hogy bármelyik férfivel össze kellett állniuk (aki megkérte a kezüket) az életben maradás érdekében. Fizetésükből képesek egy minimál lakhatást (albérlet), kaját és ruhát biztosítani maguknak, a "férfi munkákat" is el tudják végeztetni (férfi barátaik segítenek nekik, vagy elvégeztetik a munkát egy szerelővel akit pénzből fizetnek ki.)

A nők így nem "akárkivel" kötik össze az életüket, hanem sokkal jobban tudnak válogatni , várni az alapösztönük szerinti alfa hímekre. Sőt erre a social média igen erősen rásegít, hiszen ma már nem is a lokális alfahím a cél (a falu legjóképűbb, legizmosabb, leggazdagabb stb stb ) férfija, hanem úgy unblock az egész Föld legjobb eléjük vetített ideálisnak tűnő álompasijai adják a mércét...

Tehát nem akarnak szülni, csak annak, aki egész hátralévő életük biztonságát tudja majd garantálni.

Csakhogy... Ez a pasik top 5%-ának minősülő férfiaknak meg eszük ágában sincs megnősülni , gyereket vállalni- legalábbis nem sürgős. élvezik a playboy életmódot, kefélik a csajokat, sportautóik jobboldali ülésére ültetik a barbie babákat.

Persze 30+ de inkább 40+ évesen ők is hajlandóak lenyugodni és egy kellemes 25-30 közötti nővel megpróbálnak családot alapítani. De ezeknek a kapcsolatoknak nagyrészt azért 1-2 gyerek után vége van, hiszen a korábbi életmódjukat nagyon szeretik a pasik, könnyen lesz belőle válás- mondjuk a csaj utána még tud találni egy B+-os pasit, akivel azért már szépen ellehet.


A nők nagy része viszont - egyszer egyszer ha elkapja őket néhány napra/hétre /hónapra egy ilyen "top"pasi, akkor végleg elhiszik magukról, hogy nekik előbb utóbb össze fog jönni egy ilyen, csak ki kell várniuk. Aztán elérik a 35-40 éves kort és akkor vagy elmagyarazzák maguknak, hogy így szeretnek élni (kutyával macskával de szabadon), vagy csinálnak majdnem bárkinek (legalább B kategóriás pasinak) egy gyereket. Ha tudnak, mert 35-40-nél bár kinézetre még nagyon jól néz ki a többség, de azok a fránya petesejtek már bizony nem olyanok, mint 10-15 évvel azelőtt. Jó nehezen esnek teherbe, jönnek a beültetések, amik vagy sikeresek vagy sem.

Gyakorlatilag ha az ember rendszeresen lelátogat a játszóterekre, hogy megnézze, hogy kik is szülnek ma Magyarországon (mondjuk Budán), akkor azt látom, hogy leginkább 35 feletti nők, de azok közül is inkább a csúnyábbak. Akik huszonéves korukban szembesülnek azzal, hogy ők bizony nem castingolhatnak olyan könnyen , mint szebb nőtársaik. Ők 29-35 éves koruk között mégiscsak összejönnek a C kategóriás pasikkal , akik valami irodában dolgozgatnak , felveszik együtt a lakáshitelt és családot alapítanak.

A D és E kategóriás pasiknak meg marad az álmodozás, hogy valaha lesz párkapcsolatuk, ha szerencséjük van, akkor egy-egy rövidebb párkapcsolatuk lesz.

Aztán persze az alsóbb kategóriájú nők pasik sok esetben keverednek egymással teljesen véletlenszerűen, ők tudják, hogy jobb úgysem lesz, vagy legalább valaki kedvesen szólt hozzájuk- na ezeknél akár hamar össze is jön a gyerek.


De alapvetően a nyugati társadalmi rend felborult és a régi keretek között ebben az új társadalmi rendben az emberek nem szaporodnak.

Egyetlen megoldás lenne, ha visszaállnánk az ősközösségi alapokhoz, ahol lazább, nagyobb közösségek képeznének egy családot, egy-egy alfa hímmek, akik mellett a Béta hímek is szerepet kapnának. A nők ezekben a családokban segítenék egymást és nem lennének a szülők rászorulva arra, hogy a szülők ketten neveljék a gyerekeket, bevásároljanak, takarítsanak, ápolják a szüleiket és próbáljanak még párkapcsolatot is fenntartani.

Ez csak úgy lehetne, hogy kb 3-4 férfi körül lenne kb 10-15 nő és ezek egyfajta kommunában élve segítenék egymást egy családként. Tudna 1-2 nő vigyázni 10-20 gyerekre, a nagyobb gyerekek is már vigyáznának , játszanának a kicsikkel. A nők másik része az öregeket ápolná, intézné az intézni valókat, a férfiak meg megteremtenék az anyagi alapjait a család fenntartásának. Szex meg kvázi mindenki mindenkivel... Nem is lenne fontos, hogy kié a gyerek, egyformán szeretnék őket...

Ostrom alatt a Gigafactory

#1500104 Koffein Előzmény: #1500095

Na jha :)

https://www.dw.com/en/protesters-attempt-to-storm-...

"We need mobility. Everyone needs mobility. We need to get from A to B. And that's why we want to fight for a genuine social mobility transition and not for a car-centered way of doing things — we want a public transport that is free and that everyone can use. And there will be many different events to achieve this."

Szóval ingyen tömegközlekedést akarnak, amit bárki tud használni. Ez nem hasonlít a szoci/komcsi időkre?

A helyzet Görögországban pedig, az hogy ...

#1500097 Koffein Előzmény: #1500096

Nem Mo-ra gondoltam, hanem úgy globálisan. Japánba is ugyanúgy csökken a népesség, mint a cikkben szereplő görögöknél, vagy bárhol a fejlett nyugati világban.. egyet értek, itt Mo.-on extrán szívatva vannak a párok, de ez nem mindenhol van így...

A helyzet Görögországban pedig, az hogy ...

#1500096 Ddavid Előzmény: #1500078

Szerintem az is közrejátszik, hogy a lehetőségek bővültek és már a gyerekvállalás gondolata is hátrébb került jóval a listán. Arról nem is beszélve, hogy a felnevelés sokkal magasabb életszínvonal(nem a páváskodásról és a rongyrázásról beszélek) mellett zajlik általánosan ami hasonlítva a 70-90-es évekhez nincsen 1:1-es arányban. BP albérlet keresők körében is megfigyelhető, hogy még a 2000-es években vagy 5%-uk keresett állatbarát albérletet, ez ma már simán van 30-35%. Ez meg jó placebó, hogy szőrös gyerek is van amit ketrecben el lehet vinni az üttetés meg mehet tovább, meg az esti kiruccanások korlátlanul. (megértem valahol)
Érzetre a csok meg a babaváró stb. segített átmenetileg, de az infláció, meg a nem választható orvos jól kinullázta ezt a részét is a dolgoknak.

Ostrom alatt a Gigafactory

#1500095 TrendMan Előzmény: #1500092

Az a teknős már döglött.

Egyébként valahogy a történtekről a hippimozgalom jutott eszembe, akkor a szabad szex körül forgott, most nincs ilyen szerencsénk, most a szabad kapitalizmus-kritika a hippimozgalom tárgya.

A helyzet Görögországban pedig, az hogy ...

#1500078 Koffein Előzmény: #1499999

A fejlett világ fogy és fogy... nem tudom mi lenne a megoldás, talán a nőket kéne megkérdezni, hogy milyen feltételek mellett vállalnának gyereket?