A BÉT prémium részvénykategóriában jegyzett ingatlancsoportja az Appeninn Nyrt. közgyűlése elfogadta a társaság éves beszámolóját. A cégcsoport 5,4 millió eurós bérbeadásból származó bevétellel, 3 millió eurós EBITDA szintű eredménnyel a részvényesekre jutó 1,5 millió eurós adózott eredménnyel és 75,5 millió eurós mérlegfőösszeggel zárta a 2013. üzleti évet.

A BUX, a BUMIX és a régiós CECE indexben is szereplő ingatlanbefektetési társaság javította működési hatékonyságát az elmúlt évben, a közgyűlés támogatja az ingatlancsoport további ambiciózus növekedési célkitűzéseit.

A Budapesti Értéktőzsde egyetlen prémium kategóriában forgó ingatlanbefektetési társasága, az Appeninn az elmúlt év során folyamatosan tovább tudta növelni árbevételi és eredményszámait. A cégcsoport közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 2013. üzleti évre vonatkozó beszámolóját és megerősítette a társaság jövőbeli növekedési terveit. Ezen tervek elérése érdekében a társaság továbbra is számít új tőkepiaci forrásokra, amit a működése során képződő eredményével együtt jövedelemtermelő ingatlanok megvásárlására kíván felhasználni.

„A BÉT prémium kategóriájában forgó ingatlanpiaci papírjaként hatékony befektetési lehetőséget tudunk biztosítani mindazon befektetők számára, akik bíznak a magyar ingatlanpiac jövőjében. Az elsősorban a kkv szektor igényeire épülő bériroda és city-logisztikai portfóliónk válságállónak bizonyult az elmúlt évek során, ezt magas, 95 százalékos kihasználtsági rátánk bebizonyította” – mondta el Ádámosi György az Appeninn audit bizottságának elnöke.

A társaság vezető testületei ingatlanfinanszírozással, vagyonkezeléssel és finanszírozási tapasztalattal rendelkező szakemberekkel bővültek az elmúlt időszakban, így támogatva a cégcsoport hazai ingatlanpiaci környezet kínálta lehetőségeinek minél hatékonyabb kiaknázását. Az Appeninn elsősorban a budapesti B kategóriás irodapiac prémium szegmensében épített ki jelentős ingatlanportfóliót, amelyet tovább kíván bővíteni. Az ingatlanállomány magas kihasználtsága, a tudatos - elsősorban lokáció és szolgáltatási érték alapú - portfólióépítésnek, illetve a hatékony üzemeltetésnek köszönhető, a piaci átlagot messze meghaladva stabilan 95 százalékos szint feletti. „Az iroda-bérbeadás és -üzemeltetés a jelenlegi piaci környezetben is stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkezik, ahogy azt számaink évről évre bizonyítják.” – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn vezérigazgatója.