A Wizz Air megkapta a magyar és izraeli hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest és a Tel Avivi Ben Gurion Nemzetközi Repülőtér közti útvonal üzemeltetésére, az első járat 2012. december 6-án indul - közölte a magyar diszkont légitársaság hétfőn.

A Wizz Air tájékoztatása szerint a Budapest-Tel Aviv közötti járat hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik majd, jövő év június 15-étől pedig naponta repülnek ezen az útvonalon. Közleményében a légitársaság emlékeztet arra, hogy a Budapest-Tel Aviv útvonal jóváhagyása a múlt heti Budapest-Kijev útvonal hatósági engedélyezését követi.

Az útvonalengedélyeket korábban a Malév használta, és ismételt kiosztásuk azután vált lehetővé, hogy a nemzeti légitársaság az idén februárban csődöt jelentett. Budapest és Kijev között december 14-től hetente négy alkalommal repül a Wizz Air.

A Wizz Air, Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több, mint 250 útvonalon, 82 desztinációval, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 repülési szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2012-ben több mint 12 millió utas választja a légitársaságot.

MTI