Vajon Fort Knox tényleg üres vagy ez is csak az összeesküvés elméleteket gyártól újabb agyszüleménye?

Mi lehet a legbiztonságosabb és legjobban őrzött hely a világon?

Válasz: Az egyszerűen Fort Knox-ként ismert modern kori erődítmény, ahol az USA aranykészletét őrzik. Ez a közel 45 hektáros terület - amit erre a célra hoztak létre - összesen 147,3 millió uncia aranyat őriz.

Csak, hogy képben legyünk.

Fort Knox az amerikai pénzügyminisztérium felügyelete alá tartozik. Hivatalosan csak nagyon kevés információhoz lehet hozzájutni. Gyakorlatilag ez az oldal létezik csak:http://www.usmint.gov/about_the_mint/fun_facts/?action=fun_facts13 és punk-tum. Itt megtudhatjuk az itt tárolt aranytömbök méreteit, tömegét. A darabonkénti 400 uncia azt jelenti, hogy egyetlen aranytömb értéke durván 600 ezer dollár. Az általuk megadott mennyiség értékére 2209500000000 dollárra jön ki.

Csak hogy legyen magyar vonatkozása/gyökere is -mint bármely sikeres embernek a világon- az oldal említést tesz róla, hogy 1978-ig itt tárolták Szent István koronáját és a koronázási ékszereket is.

Azonban van néhány tény, ami több, mint figyelemfelkeltő. Például a Pénzügyminisztérium havonta kiadja a birtokában levő értékek listáját. Ezen a Fort Knox-i aranykészlet értéke sok éve ugyanannyi, centre pontosan, miközben az arany világpiaci ára megsokszorozódott! Hogy tovább menjünk, 1972 óta nem auditálták az ott megtalálható arany mennyiségét. A legutolsó feljegzés szerint 1974-ben látta utoljára élő ember az arannyal teli "széfet". A film szerint Reagan. Azóta senki nem látta.

Egy költői kérdés: Ha Te lennél az Egyesült Államok elnöke szeretnéd látni a Földkerekség leggazdagabb helyét, ami ráadásul csak egyetlen szavadba kerülne, nem néznéd meg? Én tuti!

Nos, mi lehet az oka annak, hogy az utolsó néhány amerikai elnök nem volt rá kíváncsi? Csak nem ezért, mert nem akarták az idejüket pazarolni, hogy meglátogassanak egy olyan helyet - ahol nincs semmi?

Brad Meltzer egy jónevű oknyomozó riporter, akinek tevékenysége számos kérdést vetett fel ebben az esetben is. Sokak véleménye szerint ugyanis Fort Know teljesen üres - az aranytartalékától már régen megszabadult az USA, természetesen a legnagyobb titokban. Ha ez kiderülne, gyakorlatilag néhány óra alatt összeomolhatna a Világ gazdasága és ez kiszámíthatatlan következményekkel járna.

A riporterek a nyomozásuk során nem találtak senkit, aki ténylegesen látott volna aranyat az utóbbi tíz év során. Mindössze egyetlen ex-őrt sikerült csak előkeríteni, de ő régebben dolgozott ott.

Az amerikai közélet számos jelentős figurája nyíltan állítja, hogy Fort Knox jelenleg teljesen üres. Egy "kisebb mennyiségű" aranyat a FED New York-i bankjában őriznek, a többi viszont eltűnt. Zárójelben megjegyezném, hogy a FEDnek tulajdonképpen semmi köze ehhez az aranyhoz, hivatalosan sem.

Itt a 3 részes videó, mely felkerült a youtube-ra is. Ajánlom nézzétek meg minél előbb, mielőtt letiltatják.

http://www.youtube.com/watch?v=iZeUju82BS0&feature=results_video&playnext=1&list=PL41D0F3077FFA7D3A

Ha vége egy résznek automatikusan megy tovább. A cc ikonnal (jobb alsó sarok) tudjátok a feliratot beállítani.

Ha valaki nem tudja megnyitni, akkor keresse a hozzászólások között, ha onnan sem elérhető, akkor a írja be a youtube keresőjébe: Brad Meltzers: Decoded - Fort Knox Part 1 of 3

Jó szórakozást!