Regisztráció Elfelejtett jelszó

Matgab aktuál?

matgab Előzmény: #851251

Aktuális és jelenleg mindenkit érdeklő téma a korona vírus...

Kicsit hosszú lesz, akit érdekli, h szerintem mi van az egész korona vírus miatti hiszti mögött az olvassa el..!

Miért lett ekkora sztori a korona vírus?

Ha nem pörögne állandóan a sajtó arról hogy ez egy sokkal súlyosabb influenza fajta, mint a szokásos, akkor a kutyának nem tűnne fel.

Valójában minden politikai erőnek nagyon jól jött ez a hiszti.

A kínaiaknak (vezetőknek) nagyon jól jött ez a vírus. Előtte Shanghai-ban meg Hongkongban egyre erősebb volt a politikai tüntetés sorozat. Ha ez a nepvandorlassal egybekötött hold újév miatt "szétterjedt" volna Kína szerte, az problémát okozhatott volna belpolitikailag. Mit csináltak?
Elkezdték felfújni ezt a vackot és
1. már senki nem tüntet tömegben,
2 nem erről szólnak a hírek, hogy ott nincs demokrácia (jelentsen ez bármit is)
3. elmaradt a népvándorlás, így nem is terjedtek a politikai elégedetlenkedesek.
4. Nem mellesleg ha akartak valakit láb alól eltenni, akkor a nagy felfordulasban simán megtették, aztán rafogták a vírusra.

USA viszonya a vírushoz:
Usa-ban pedig ez a vírus illetve annak kommunikációja a kereskedelmi háború része. Másrészt majd nézzétek meg mit fog mondani Trump az elnök választáskor? Kiviszitek a termelést Kínába? Akkor sajnos nem hozhatjatok be a termekeiteket az országba. Ravasz... Úgy csinál mint aki végül mégsem emel vamokat, mert így a kínaiak is beengedik az amcsi exportot Kínába ( ami fontos az usa-nak) de azon már a kínaiak sem haborodhatnak fel, ha az amcsik egészségügyi okok miatt korlátozzak a kínai termékek behozatalát az USA-ba!
Van ennek egy olyan Trump kommunikációjában visszatérő vetülete is, h az USA cégek vigyék vissza a termelést az USA-ba. Ezert ez a kínainak kikiáltott vírus, az usa-ban pont Trump malmára hajtja a vizet... Ő (Trump) is triplan nyer így.

Arról nem is beszélve, hogy a hiszti hatásaként zuhanó olajárral sikerül az ősi ellenségeket, az oroszok és az arabok költségvetését is nehéz helyzetbe hozni...

A pénzügyi (háttér) hatalomnak is jól jön a pánik, hiszen az kellett csak a befektetőknek, h valamivel le lehessen verni már a részvények csúcsokon lévő árát. Mert ugye a birkákat néha meg kell nyírni, nemcsak etetni kell őket!

Jó jó, de mi a helyzet Európában? Egyrészt amerikai média híreit átveszik és mivel most ott ezt hype-oljak, ezért természetesen átveszik ezt, mint bármelyik pop slágert is. És az európai kormányoknak is nagyon jól jön ez, hiszen a lakosság 99.9999%-a mit fog tapasztalni 2 hónap múlva- amikor a meleg miatt amúgy is eltűnik a vírus? Azt h itt vmi iszonyatosan veszélyes valami jött, amit a lakosság (szinte) teljes egésze átvészelt az adott kormányok sikeresen menedzselték ezt az amúgy globális problémát. Tiszta siker sztori, könnyű magas labda, népszerűség hajhaszas a lusta farvizen evező eukrataknak...

Putin és Erdogannak is jó volt a korona vírus, hiszen így a háttérben tudtak maradni azok a hírek, h mi történik Szíriában vagy kelet Ukrajnában. Így kellően tudták fokozni a harci cselekményeket , úgy hogy közben a kutyát nem érdekli médiában, h mit él át a civil lakosság a háborús megpróbáltatások mögött...sság a háborús megpróbáltatások mögött...