Regisztráció Elfelejtett jelszó

Alakul ez

prospero Előzmény: #787087

eü és oktatás beszántásán pont hogy nem dolgozik a kormány, ha azon dolgozna nem növekedtek volna a rá szánt források nominálisan sem, nem lenne béremelés stb. Eu-ban pont az egyik olyan ország Magyarország, ahol a válság óta elkezdtek növekedni ezen területekre fordított források.

"Az így döntesz" nyilván a mnyp indításra értendő, mivel azoknak akik nem akkor léptek a munkaerőpiacra lehetőség volt átlépni a mnyp rendszerbe és ez szabad döntés volt. Csak nyilván más döntési helyzet, ha a mnyp 6% majd 8%-a plusz levonásként jelentkezik és nyilván más a mnyp megítélése akkor is, ha további 8%- ot kell befizetni a tőkefedezeti rendszerbe, ha nem akarod rontani az első pillér fenntarthatóságát.

Senki nem kötelezte az államot az évi 6-10%os átlagú áht hiányra ballib kormányok idején ezt aláírom és azt is, hogy a fenntarthatóságot az első pillér illetve a második pilléren belül meg kellett volna oldani. Nem történt meg, a válság pedig erodálta a tőkefedezeti rendszerben lévő megtakarítást, miközben az emiatt felvett állami hiteleket nem.

Ráadásul az alacsony születésszám nemcsak az első pillér fenntarthatóságát rontja, hanem a második pillérét is tanulmányok szerint. Tehát a tőkefedezeti rendszer sem képes kezelni azt, hogy kevesebb aktívnak kevesebb megtakarítása lesz arra, hogy a nagyszámú idős generáció megtakarításait megvásárolja.

Ha nem bírod idegekkel a fórumozást akkor pihenj kicsit. Rbbjtől úgyis megtudhattuk, hogy mindegy milyen kormány van hatalmon, úgyis a világgazdasági helyzet határozza meg hogy milyen egy adott kormány teljesítménye.