Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #662244

Ez pontosan így van Ibiza, ezért is mondtam többek között azt, hogy vajon miért keresnék én errefelé barátokat? Mégis találtam, és többet ér, mint az, hogy valakit "szeretnek" errefelé és "sok barátja" van.

*

Egyébként, manapság sokkal kevesebb az üzleti lehetőség mint korábban, mert még mindig az önzés uralkodik az országban. Én személy szerint jópár üzleti lehetőséggel találkoztam kisebb méretekben is, de azt látom, hogy még mindig mindenki "maga akar meggazdagodni" és "nem másoknak akar pénzt keresni" oszt inkább meg se csinálja az ötletét, vagy belebukik, de nem vesz be az üzletbe másokat, pláne olyat nem, aki még ért is hozzá, mert akkor hülyének érezné magát.

Ha jobban körülnézel, valójában ténylegesen üzlettel foglalkozó embert is alig látsz, a többség pedig komplett hülye bármilyen üzlethez és csak "meggazdagodási tanácsért" jár a forumra, vagy éppen "fröcsögni egy részvényen", esetleg szidni a kormányt, mert az olyan trendi.

Aztán amikor két gazdasági folyamat között kellene bármi kapcsolatot meglátni, amikor jogilag, vagy gondolkodásilag kellene kettőnél több lépést előre látni, akkor már el is véreznek és jön a személyeskedés.

Én rendkívül feltűnőnek és meglepőnek látom azt, hogy ha jól emlékszem, akkor vagy én voltam az egyetlen, aki konkrét üzlettel kapcsolatban bedobott egy ötletet, de valójában inkább csak az megy, hogy "itt is eladni", vagy "itt is bérbeadni" valamit, vagyis hogy "hirdetőfelület" legyen ebből a topicból is.

Én ezt többnyire szemlélem, csak szemlélem, de nem szólok bele, mert ugyebár ordítóan triviális lenne az, hogy itt azért van valamicske pénz, ha lenne üzlet, üzleti lehetőség, akkor pusztán innen be lehetne vonni pénzt egy jól fizető üzletbe, de nem, errefelé SENKI sem dobja be azt, ha van egy üzlete, ami FORRÁSRA szorul, vagy FORRÁSSAL több profitot tudna termelni.

Még egy üzlethelyiség közös hasznosítása, vagy esetleg valamire való felhasználása sem merül fel (no offense, utoljára nem a te üzlethelyiséged volt a téma), vagyis hogy a Plotinusra visszatérjek - még csak egy potom vagyonkezelési cég ötlete sem merül fel, azaz mondjuk az, hogy az itt lévő, egymást szívből utáló emberek leüljenek egymással és megbeszéljék, hogy milyen eszközeik vannak kihasználatlanul és hogy azt hogyan lehetne hasznosítani RENDES PLOTINUS módra vagyonkezeléssel. Mert a személyes szimpátia egy dolog, de az üzlet az üzlet.

És még idáig sem jut el a díszes társaság.

Most mondjuk arról már nem is beszélve, hogy ha az összes ilyen tucat kacatot összedobnánk, mondjuk péládul inclusive a Hathor által anno hirdetett irodaházat és a saját ingatlanokat, akkor akár akkora vagyon is elöjöhetne, amit akár felértékelve, cégbe szervezve a tőzsdére is be lehetne vezetni és ilyen formában pénzhez jutni és hasznosítani az ingatlanvagyont.

Vagy éppen elmesélni, hogy ki milyen szabad kapacitással rendelkezik valahol, mit tud nyújtani, adott esetben Euroman se csak a saját topicába írná be, hogy mivel foglalkozik, csinálni egy országos térképet, amin ez mind rajta van és ebből csinálni egy rendszert, egy vállalkozást.

És nézzed meg Ibiza, pontosan zéró igény van erre.

Mert semmiféle valós vállalkozási hajlam nincs azokban, akik erről értekeznek, akik pedig ténylegesen vállalkoznak, azok meg nem érnek rá erre, mert ha működnek a vállalkozások, akkor alapvetően nem szükséges az új üzleti lehetőségek keresése.

Mert ez a másik valóság Ibiza, az, hogy akinek van egy működő, bejáratott tevékenysége és cége, az az elmúlt években egész nyugodtan tudott működni, mert JELLEMZŐEN nem romlott a gazdasági környezete, sőt, adott esetben meg is erősödhetett a pozíciója, viszont ennek okán arra kell koncentrálnia.

Egy dolog biztos, olyan, hogy "csináljunk üzletet" még abban az értelemben sincs, hogy "hová tegyük az árfolyamot".

Így pedig nehéz vagyonosodni :)