Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #662097

"Hülyeség, magyar. Hisz az ISIN száma HU-val kezdődik:"

Ettől még ott hozta, nézzed meg csak a hír fejlécét ;)

"Egész pontosan, ha forgalomba hozatali megbízást ad (ahogy te teszed normál esetben amikor alapot "veszel") az alapkezelőnél. EZT eladhatja a tőzsdén, ahol a meglévő mennyiség forog, igen."

Node erre mondtam, hogy akinek le van kötve a pénze, az ezt nem teheti meg, hiszen éppen arról van szó, hogy nincs erre pénze, mert nem tudja (akarja) kimozdítani a TBSZ-ből. Ezért írtam, hogy ez úgy működhet, hogy megbízza a Concorde-ot, hogy vegyen a számára, tegye fel a BÉT-re és akkor majd megveszi onnan.

Egyébként ki tenné ki a tőzsdére? Kevesebbért nem teszi ki, mint amennyiért vissza lehet váltatni, többért meg minek, hiszen annál kevesebbért bármikor és korlátlanul meg lehet venni. Ez csak az alapkezelőnek éri meg, hogy ezen a módon is tudja értékesíteni az alapot, másnak nem igazán hiszem, hogy ez üzlet lenne.

"De lehet, hogy épp a külföldi nem akar újabb számlavezetéssel bajlódni, bankjánál megveszi a Vakmajom tőzsdés változatát, és kész."

Vagy megveszi a hozamplazán, mert nem akar újabb számlavezetéssel bajlódni ;)

Ugyanakkor éppen azt mondom, hogy a külföldi NEM tudja megvenni a BÉT-en, mert valójában nincs forgalomban egy darab sem az alapból, csak akkor tudja megvenni, ha előtte egyeztet a Concorde-al, megbízást ad ki arra, hogy a Concorde "vegyen" és "kínálja fel eladásra a BÉT"-en.