Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #651181

Tudod mi a baj Grizzly Géza? Ez a nyomorult internáci marxista ideológia, ami számarányosan, meg arányosan, meg éppen "mihez képest" nézi a számokat.

Holott, ha jobban belegondolsz, az infrastruktúra, a közalkalmazottak száma, a lakosság száma és az ország mérete adott esetben egyáltalán nem igényel több forrást nálunk, mint náluk. Ennek megfelelően érdemes egyszerűen nominális értékben gondolkodni, mert úgy jobban érhetővé válik, hogy egyszerűen felzabáltatták a perifériával az "ingyenpénzeket", pontosan úgy, ahogy a Kádár rendszerben finanszírozták ezzel a lakossági jólétet.

Ha pedig ezt nézzük, akkor mondjuk úgy érdemes gondolkodni, hogy olyan 80.000-300.000 milliárd forintról értekezünk ha mondjuk a spanyolokat, olaszokat is figyelembevesszük és most tessenek arra gondolni, hogy Magyarországon az adóbevételek évente ~14.000 milliárdot tesznek ki. Vagy éppen nézzük azt, hogy mennyit privatizáltunk el kótyavetye áron.

Ha ennek a pénznek CSAK A TÖREDÉKE itt lenne, akkor ez az ország messze jobban ki lenne nyalva, és messze jobban éltek volna errefelé az emberek, mint arrafelé. Itt látszik az, hogy nem erre volt a csalás és ámítás - hanem ugyanaz történt meg, ami annak idején Kelet és Nyugat Berlin esetében: Egyszerűen bábvárost csináltak, propagandacélból olyan pénzeket nyomtak oda, aminek nem volt alapja. Itt ugyanez ment, ezzel hülyítették be a keleti államokat, hogy rosszul megy a bolt, mert "náluk mekkora gazdagság van, mennyivel jobb az amcsi imperialista rendszer". Oszt beszopták a KGST országok, most meg megsz@pják azok is, akik azt hitték, hogy van ingyen leves.

A "gond" csak az ugyebár, hogy bár a frízeket le lehetett szerelni a Parthenonról, azért az egészet mégsem lehet elvinni, az utakat, házakat megint nem lehet elvinni, megszállni már nincs értelme egy országot a területért, de akkor meg mégis miből fizetnék vissza ezt a pénzt? Ezért omlik össze az összes kártyavár, Patyomkin világ, és ha így folytatják, akkor pénz hiányában alig húsz-harminc év múlva elhanyagoltabb és romosabb lesz ez a vidék mint ez az ország most.

Szóval, nincs új a nap alatt, csak éppen még egy darabig bohóckodnak GDP arányos hiánnyal, meg egészen komoly bohóckodásokkal, miközben pontosan az látható, hogy a spanyol állam éppen a TELJES magyar bruttó adósság (nem figyelembevéve a devizafedezetet!) kétszeresével növeli az adósságát évente nominálisan, ami nyilvánvalóan kitermelhetetlen, fenntarthatatlan és teljesen esélytelen, hogy valaha is vissza legyen fizetve, de egyebekben még az is kérdéses, hogy az adósságnövekedés egyáltalán meg tud-e állni.

És különösen ebben a kontextusban volt nevetséges az, ahogy Magyarországot vegzálták marginális számok miatt.