Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #577284

Ezt el tudom fogadni, mármint, hogy a külker hiány a lakossági és vállalati szektor hitelből történt fogyasztásának a következménye és független az államtól, de azt már nem, hogy EU-Magyarország viszonylatban csak az államot tekintjük az ország részének, vagy hogy csak az állam helyzete határozza meg az ország helyzetét. Mert ez így téves következtetések levonásához vezet EU-Magyarország viszonylatában.

De őszintén: Neked nem nyílik ki a bicska a zsebedben, amikor tudvalevő, hogy azért vette fel a lakosság és vállalati szektor a hiteleket, hogy aztán nagy részét EU-ból származó import termékekre költse (a hitel tőke részét azonnal visszautalja a "hitelezőnek"), másik részét pedig ingatlanpiaci buborék fújására költöttük (amely befektetés a buborék kipukkadása után azonnal elértéktelenedett), ezáltal egy gigantikus jövedelem és pénzszívattyú valósult meg -hiszen a felvett hitelt tőke és kamattörlesztése itt maradt, hosszú-hosszú időre behatárolva a lehetőségeinket?

Az állam mivel maga is el van adósodva, nem tudja ellensúlyozni azt, hogy 2008 végéig 5 év alatt 12 000 milliárd forintnyi jövedelem folyt ki az országból a külker mérleg negatívumának köszönhetően, ezzel szemben áll az uniós támogatás, ami a töredéke ennek a jövedelemnek.

Most gondold el, ha egy megfelelően gyenge forint árfolyam mellett az import nem versenyképes, akkor a magyar gazdaság és termelés tud fejlődni ezzel a 12000 milliárd forintnyi összeggel...