Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Akibaci Előzmény: #506801

Hát jó:

Biztosan senkit nem érdekel (esetleg matgab), de nagyon érdekes a mai közgyűlés jegyzőkönyve.

Elsőre határozatképtelen, még a nagytulajdonosok egy részét sem érdekli, hogy mi van a papírral, milyen árfolyamon kereskednek vele, stb.

Másodszorra határozatképes, 904.598 db részvénnyel, ez Magictrade (Váradi) 220830 db + RIESI (nekik adta el Váradi) 333768 db + High-Tech 440.000 db -90.000 db valamiért.

A vezér beszámolóját, az éves jelentést, mérleget, eredménykimutatást, stb. csak a Magictrade + riesi szavazta meg, a High-Tech nem. Az eredményfelosztásnál ue a helyzet és a 2012-es célkitűzésnél is.

A High-tech tehát 20%-os tulajként nagyon másképp szeretné csinálni a dolgokat, viszont a vezér (és strómanja) 25%-kal szavaz.

Ezután a High-tech lelépett, maradt a Magic + riesi. (90.000 db a High-technél hiányzott a 440.000ből)

Kelemen Gábor FB-ből beült az igazgatóságba az FB-ből, Hajdu Attila régi motoros lemondott, Kovács Péter jött az FB-be. (hogy ki kivel van, arra még nem jöttem rá. Asszem Kovács Péter a Kaptártól)

Utána a könyvvizsgáló díjáról szétszavaztak, riesi nem szavazta meg, magic igen. Most akkor együtt döntenek van mégsem?

Azóta kiderült, hogy Faragó Péter eladta a 24.175 db papírját a High-Technek, akik így 20% fölé kerültek és ezzel a Kaptár is. Úgy tűnik, hogy a Magictrade és a RIESI azonos érdekkör, tehát 25% továbbra is a vezérnél. A többi cég (Inter Charlet, Baxter) nem jelenik meg.

Ha a High-tech szerez még 5%-ot, akkor fej-fej mellett lesznek a vezérrel, és nem mennek semmire egymással csak harcolnak. Még 5%-ot piacon összeszedni szép emelkedést generálna, csak 25%-kal nem sokra mennek. (hacsak nem lenne 25% a Kaptárnál meg 25% a High-technél)

A másik megoldás, hogy valamelyik inaktív nagytulajt maguk mellé állítják, esetleg lenyomott árral kivéreztetik és olcsón átveszik a részét. (ez a kivéreztetés már mehet pár éve)

Szumma: szerintem tulajdonosi harc folyik már egy pár éve, a cég valószínűleg ér valamicskét, még az elfuserált közel-keleti befektetés ellenére is. (saját tőke 800 forint körül, gondolom valami ezeréves nyilvántartási áron beértékelt ingatlanértékkel).

Egyszer majd lesz valami mozgás. Talán felfelé. Időtáv ismeretlen.

Lehet, hogy majd megint egy 400-700 sávmozgás keretében. Lutri.