<< újabbak régebbiek >>
225 2012.02.15 23:25 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @Kissherceg

224 2012.02.11 17:27 Kissherceg (Házmester) Re: EMS - új világ jön Címzett: @Zotya32

223 2012.02.07 12:32 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @hosszhuszár

222 2012.02.03 08:55 hosszhuszár (Tisztelt Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @Zotya32

Jó.

Az arany topikba is betehetnéd.

Köszi.

221 2012.02.03 08:48 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @Kissherceg

220 2012.01.30 00:16 Kissherceg (Házmester) Re: EMS - új világ jön Címzett: @macika

http://index.hu/bulvar/2009/06/13/26_468_milliard_forintnyi_kotveny_a_csempeszeknel/

emlékszem, anno volt itt is vita, hogy mi történhetett valójában... :)

X 2012.02.22. 23:08 admin (Rendszer) Hirdetés

.

219 2012.01.29 20:44 macika (Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @Zotya32

218 2012.01.29 16:31 nemtoom (Kezdő fórumozó) Többet adózzanak a gazdagok

"...Ami mindenkit összeköt ma a világon, az a gazdasági és egzisztenciális bizonytalanság, a jövedelmi és vagyoni különbségek növekedése, a szegénység és a pénzügyi válság munkaerő-piaci következményei, ezért többek között a szakszervezetek és a munkások hatalmának erősítésére, kevesebb megszorításra és a gazdagok megadóztatására van szükség, különben zavargásokra kell felkészülni - ez nem egy radikális újbaloldali szervezet programja, hanem a davosi Világgazdasági Fórumon elhangzott egyik panelbeszélgetés összefoglalója. ..."

217 2012.01.27 23:33 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @macika

216 2012.01.22 18:37 macika (Tag) Re: EMS - új világ jön Címzett: @nemtoom

az emberek szeretik a biztonságot

nem biztos hogy rossz ez.. sőt!!!

215 2012.01.22 18:28 nemtoom (Kezdő fórumozó) EMS - új világ jön

A 480 milliós EU-ban valyon hány ember akarja ezt?

http://youtu.be/BM5udVZbHpw

214 2012.01.20 09:29 Netmaster (Tisztelt Tag) Nem muszáj megzuhanni a válság miatt, inkább vegyünk lendületet egy nagy ugráshoz!

"Végre egy okos optimista! Annie Leonard, a Story of Stuff-filmek készítője szerint tök jó, hogy megakadt a gazdasági fejlődés. Végre észrevehetjük, hogy nem kell annyi cuccot birtokolni. Boldogabbak leszünk, ha görcsös pénzkeresés és vásárlás helyett az energiánkat inkább arra fordítjuk, hogy a közösségeinket jól működtessük."

http://lmv.hu/node/7357

213 2012.01.09 22:26 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Zotya32

Az amcsik felvonulnak Izraelbe ...

Acsarkodnak Iránra ...

Nálunk meg, emelik a sereg létszámát ...

212 2012.01.09 22:17 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Balázs István

nekem "tetszik". ez úgysem fog megvalósulni.... de érdekességnek jó.

211 2012.01.09 22:04 Balázs István (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Zotya32

Ha Celentét olvas az ember, már-már elfogja a vágy, hogy hanyatt homlok rohanva befeküdjön egy koporsóba és magára húzza a fedelét! :)

De az "International Maffia Federation" igencsak találó elnevezés, meg kell hagyni...

210 2012.01.09 21:24 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Zotya32

208 2011.12.24 16:01 Koffein (VIP) A nap sztorija:

Én: Mennyibe kerül ez a kis fenyő?

Árus: 4ezer.

Én: 4ezer? tavaly 2-2,5 m-et adtak ennyiért.

Árus: Igen, de most válság van. - mondja pofáig érő mosollyal, miközben $ meg € jelek jelentek meg a szemében.

Én: nálunk is, és ott hagytam...

- pár méterrel odébb fele, ennyiért megkaptam a kis fenyőt... :)))

Meg kell hogy állapítsam, vannak emberek, akiknek a válság nem szent, és azt hiszik, ha ezt mondják, akkor bármekkora is legyen azaz ár, amit megállapítanak, akkor is eltudják adni a terméket. Hát nem így van. Visszafele, a fával mondtam is az árusnak, fele annyiért, ugyanakkora, és Önnek még tele van a standja fával, a szomszéd lassan mehet haza :)))

Két lépést léptem és annyit hallottam mormogva magában, hogy kocog... akinek semmi sem szent, az ne is csodálkozzon. Nem is kell mondanom, hogy ennél az egy árusnál állt halomba a fa, a többiek már készültek haza fele... :D

207 2011.12.18 22:52 TrendMan (Tag) A 100 éves villanykörte legendája, avagy

avagy a pénzügyi háttérhatalom újabb (és régebbi) praktikái:

206 2011.12.18 19:11 kosami (VIP) Írország adósságrendezést kér a paktumért cserébe

"Törlesztjük az adósságunkat, ez nagyon fontos üzenet. De hosszabb lejáratot akarunk, hogy be tudjuk indítani a gazdaságot, és 2-3 százalékos növekedést érhessünk el" - mondta.

http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/18/irorszag_adossagrendezest_ker_a_paktumert_cserebe/

Nagyon okos elképzelés!

205 2011.12.18 18:46 nemtoom (Kezdő fórumozó) nincs cím

"A legnagyobb adósságot maga előtt görgető spanyol autonóm közösség egyre hosszabb fizetési haladékot kér beszállítóitól, és félő, hogy forrásai hamarosan teljesen elapadnak. A 39,3 milliárd eurós adósságot felhalmozó Katalónia átlag 157 napos késéssel fizeti ki számláit a BusinessWeek beszámolója szerint, és nem ez az egyetlen autonóm kormányzat Spanyolországban, amely likviditási problémákkal küzd. A Moody's szerint Baszkföldon, Galiciában és a madridi régióban is hasonló helyzettel néznek szembe a kormányzatok. ..."

204 2011.12.18 16:36 nemtoom (Kezdő fórumozó) nincs cím

"A Spanyolországban és Portugáliában élő britek evakuálásának tervein dolgozik a brit kormány arra az esetre, ha ezeknek az országoknak a bankrendszere összeomlik, és a helyi brit lakosság nem jut hozzá megtakarításaihoz - írta minisztériumi forrásokat idézve a The Sunday Times.

A tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap értesülései szerint a brit külügyminisztérium és a pénzügyminisztérium készülő evakuálási vésztervei "e két legsebezhetőbb" euróövezeti tagállamra összpontosítanak.

Spanyolországban csaknem egymillió, Portugáliában hozzávetőleg 50 ezer brit él; zömük nyugdíjas.

Hadihajókat is küldhetnek a brit állampolgárokért

A lapértesülés szerint a brit külügyminisztériumot az a lehetőség aggasztja, hogy a két országban élő britek nem tudnak hazatérni, ha nem jutnak hozzá a helyi bankokban lévő pénzükhöz, és esetleg otthonukat is elveszthetik, ha a bankok azonnali beszedést rendelnek el az ingatlanokra felvett jelzáloghitelekre. ..."

203 2011.12.18 15:45 TrendMan (Tag) Re: wow Címzett: @Zotya32

Akkor is a jók fognak győzni, mert az erő és a hideg fúzió velük van:-)

http://grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.com/2011/01/italienische-forscher-prasentieren.html

Jók:Rosszak 2:1 :-DDD

202 2011.12.18 13:18 TrendMan (Tag) Re: wow Címzett: @TrendMan

Szerintem ami elsősorban történni fog, az a regionalizmus megerősödése.

Ez nem feltétlenül baj és háborúhoz is csak akkor vezet, ha elvakult nacionalizmussal párosul.

Ésszerű mértékeben a regionalizmus egészséges, már csak azért is, mert a globalizáció túl ment minden (egészséges) határon.

201 2011.12.18 12:28 TrendMan (Tag) Re: wow Címzett: @Zotya32

USA most, hogy kivonult Irakból mindenképpen más terepet keres.

Ha nem háborúzhat, nem pörög a hadiipar, ez pedig a recesszió malmára hajtha a vizet.

Az, hogy ők szeretnének egy más terepen háborút találni még nem jelenti azt, hogy annak realitása van Európában.

200 2011.12.18 12:24 Kezdolap (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @joco9

2011-re ezek voltak:-) még nem néztem végig checklist-ként:-)

http://www.saxobank.com/about-us/press?NewsMode=Item&NewsID=185

199 2011.12.18 12:23 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: wow Címzett: @TrendMan

akkor gyorsan egy rossz :)

http://hetivalasz.hu/uzlet/egyetlen-allam-sem-tud-ellenallni-a-bukasnak-ha-elszigetelodik-44122/

"„Mindegy, hogy szegény vagy gazdag, egyetlen állam sem tud ellenállni a bukásnak, ha elszigeteli magát", nyilatkozta a pénzügyi szervezet vezetője Washingtonban.

Lagarde szerint az európai válság egyértelműen a harmincas évekbelihez hasonlítható immár - és sokat sejtetően utalt arra is, hogy e válságot követte a második világháború. (Emlékezetes, hogy a háború lehetőségét az euró összeomlása esetén Angela Merkel német kancellár-asszony sem zárta ki.)"

195 2011.12.16 12:36 Zotya32 (Tisztelt Tag) nincs cím

no, akkor rettegjünk egy kicsit :))

http://idokjelei.hu/2011/12/minden-jel-a-kaosz-fele-mutat/

194 2011.12.15 00:10 Rivotril (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @TrendMan

Nem, ironikusan írtam.

A pénznyomtatás nem vezetett kint sem inflációhoz, sem usd gyengüléshez igazán. Itt a kockázati étvágyat növelhetné egyben, ami valamelyest ellensúlyozhatná a gyengülést. Másrészt amikor folyamatosan azon verseng mindenki, hogy gyengítse a saját pénzét, nem értem ezt a nagy rettegést egy kis gyengüléstől, ami amúgy nyomda nélkül is meglesz-megvan. Na de ők ezzel foglalkoznak, biztos tudják, mit miért tesznek, ebbe én mezei balek sosem láthatok bele.

De alapvetően ironikusan írtam, én úgy érzem, a németek minden lehetőséget megragadnak, hogy mélyítsék ezt a válságot eddig. Lehet, hogy hosszú távon nekik lesz igazuk, de hogy engem kinyírnak, az már fix. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy azt kicsit nehéz az amcsikra fogni, hogy az eu-s vezetők töketlenek, a németek pedig semmiféle megoldásban nem partnerek a vasszegen és a kenyér-víz kombináción kívül...se pénznyomda, se arany, se bármiféle növekedési ösztönzés.

Én arra számítottam, hogy lesz valami olyasmi, hogy na, aki aláírja ezt a fiskális uniós dolgot, azzal szemben az EKB engedékenyebb lesz...vagy egyáltalán, hogy egyetlen szó is elhangzik arról, hogy van valami terv. A megszorítás nem terv, recesszióban bármennyit szorongatnak, nem fog csökkenni sehol az államadósság, ezt a hülye is láthatta több példán keresztül, ők mégis ebben hisznek, és ebben nehéz meglátni a sátáni USA gépezetét. De ezt én úgysem láthatom át. Azt tudom, shortban jobban szeretnéd Merkel asszonyt, mint amennyire most szeretem.

193 2011.12.15 00:01 TrendMan (Tag) nincs cím

Itt egy másik megközelités:

http://hetivalasz.hu/uzlet/spekulansok-tamadasa-43802

Sok okos ember van a jobb oldalon is, de úgy látszik nagyon elbújnak, amikor a konkrét döntésekről van szó.

192 2011.12.14 23:40 TrendMan (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Rivotril

Ezzel arra célzol, hogy Merkel már nyomtatna, de az USA nem hagyja? (ez igy nekem új)

Ha igen, akkor milyen eszközzel köti meg?

(Sőt a helyzet még ellentmondásosabb, most épp azért gyengül az Euro, mert nem látni a kiutat a válságból Európa számára, ill. az ECB kamatcsökkentése miatt. Ez a kiút viszont sokak szerint a pénznyomtatás lenne, ami megint csak gyengitené az Eurot. Minden út az Euro gyengüléséhez vezet?)

191 2011.12.14 23:29 Rivotril (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @TrendMan

Többször írták ezt már máshol is. Ellene szól, hogy ez erős usd nem feltétlenül tesz jót az államadósságnak, de ezt mi úgyse tudjuk meg.

Viszont nyilván az USA köti meg az ECB kezét is, nem ám Németország...

190 2011.12.14 23:09 TrendMan (Tag) nincs cím

Varga Mihály érdekes érvelése, hogy az USA szándékosan próbálja bedönteni az Eurót azért, hogy az ne válhasson tartalékvalutává kiszoritva igy a dollárt ebből a szerepből.

Nem tudom eldönteni, mennyi valóságtartalma van az állitásnak, de bizonyos érvek mellette szólnak.

Pl. erős dollár mellett sokkal könnyebben tudja finanszirozni a külkereskedelmi mérleg hiányát.

189 2011.12.14 22:16 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @KawaBazsy

188 2011.12.14 19:25 hosszhuszár (Tisztelt Tag) nincs cím

kicsit már gusztustalan, amit az eu művel...

Nem tudnak megegyezni, ugyan már, rongyosra keresik magukat, és az usa-t, kikázták/zák...

tiszta röhej, kezd már elegem lenni ebből a bohózatból....vicc!!!!!

187 2011.12.13 15:06 KawaBazsy (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Zotya32

Megvan, most olvastam, a találkozón idézgettem is belőle..

<< újabbak régebbiek >>

Szavazás

Lehessen a fórum hozzászólásokba képet beilleszteni?
Igen
Nem

Szűrés hozzászólóra a topikban:
Keresés: