<< újabbak régebbiek >>
24565 2012.02.04 20:33 zeeh_ (Tisztelt Tag) nincs cím

Ez az MTV-s eurovíziós selejtező felér egy kínzással. Lefutott nyálas "sztárok", megasztárok gyűjtőhelye. Mi szükség is van igazából az m2-re? Ma reggel láttam, hogy a Ma Reggelt nyomta m1, m2, Duna World. Itt is lehetne költséget megfogni, ha akarnák.

Remélem, Malév után BKV és MÁV jön, majd végül az MTV is. Semmi szükség 4 alig nézett csatornára közpénzből, amiből 2 ráadásul ismétlő adó.

24564 2012.02.04 18:11 gentlemanus (VIP) Re: Meghalt Csurka István Címzett: @kosami

Isten nyugosztalja Csurka Istvánt!

Ugyanúgy rendületlenül segítse odafentről a Magyarság ügyét, ahogy itt e földi világban tette.

Hej, sokasodnak Csaba királyfi vitézei odafent!

Köszönet mindenért.

24563 2012.02.04 17:56 Shlg1 (Új regisztráló) Re: Hazudna a Guardian? Jelek szerint nem Címzett: @Netmaster

"Voltak kisebb lopások, tűzifa és zöldségkárok, melyekkel a romákat vádolták, de erőszakos cselekmény csak elvétve történt." - teljesen természetes a kisebb lopás.... lassan az lesz bún ha valaki ezt szóvá meri tenni

javaslom a hvg-nek és minden idióta libsinek, hogy járassák a gyerekeiket színesfémgyüjtögetők közé

egyébként meg kussoljanak

24562 2012.02.04 17:28 zeeh_ (Tisztelt Tag) nincs cím

Jut eszembe, elvileg hónapokon belül új cég debütál a tőzsdén, tovább emelve a "magas" színvonalat. Pár hónapja, éve még a sarki fűszeres is az ő ügynökük volt kis híján, aki megadta volna az embereknek a tuti befektetési tippeket, hogy mit vegyenek, mert ők aztán akkora ászok, hogy csak na. :)

Nevet nem írok, kis gondolkodással kitalálható. ;)

24561 2012.02.04 15:51 Fornit (Tisztelt Tag) Re: Hazudna a Guardian? Jelek szerint nem Címzett: @Netmaster

A cikkben szereplő százalékok és számok alapján kb 210 diákja lehet a Gy.patai ált isk-nak. 8 a és b osztállyal 13 fős osztályok jönnek ki. Szerintem mi mindig többen voltunk mint 26 egy osztályban...

Ha már iskolák:

Debrecen:

Az általános iskolában egy mozgáskorlátozott tanár szólított fel három - 15, a 16 és a 17 éves - diákot, hogy másszanak le a radiátorról. A fiúk erre közrefogták a férfit, egyikük hátulról belekarolva megemelte, és nem engedték tovább haladni a folyosón. A másik intézményben szintén csütörtök délelőtt a felügyelő tanárnő szólt rá egy 16 éves diákra, hogy ne szórjon napraforgómagot a földre. A fiú ezután arcon ütötte a tanárt, aki könnyű sérülést szenvedett.

http://www.origo.hu/itthon/20120203-diakok-tamadtak-tanarokra-ket-debreceni-iskolaban.html

Általános iskola-17éves diák... na ezeket kéne "szegregálni"

24560 2012.02.04 15:04 Netmaster (Tisztelt Tag) Hazudna a Guardian? Jelek szerint nem

"Hazugsággal vádolja a The Guardian brit napilapot a Hír Tv, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap. Azt állítják, Gyöngyöspatán nincs iskolai szegregáció. A brit lap nyilatkozatban áll ki a romák magyarországi helyzetével foglalkozó cikk hitelessége mellett. Úgy látszik, joggal."

http://hvg.hu/itthon/20120204_gyongyospata_guardian_szegregacio

X 2012.02.05. 14:59 admin (Rendszer) Hirdetés

.

24559 2012.02.04 14:56 matgab (Tisztelt Tag) Re: Meghalt Csurka István Címzett: @kosami

RIP

24558 2012.02.04 14:19 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Meghalt Csurka István Címzett: @kosami

24557 2012.02.04 12:06 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: Ami ma van, az a többnyire jó - legtöbbször rosszul. Címzett: @Ibiza

Érdekes ...

Amit én láttam, az 3x -os könyvvitel raktározás terén, egy komoly, magyar-amerikai cégnél. Lásd:

- A targoncás- anyagkiadó pl. kiveszi a megfelelő cikket a betárolási helyéről. Ezt egy füzetben vezeti.

- A raktár vezetője ennek alapján kiállítja a kivét bizonylatot - papíron.

- Ezt követően egy kollégája felviszi a számítógépes rendszerbe ...

Ez eddig 3 szint, amiben még nincs benne a beszerzés tevékenysége.

Az SAP rendszerben ez 1 szinten kerül kivitelezésre. A képzetlen munkaerő, a főnök kislánya nem lehet kifogás egy megoldandó probléma visszautalására.

;)

24556 2012.02.04 12:04 kosami (VIP) Meghalt Csurka István

Életének 78. évében meghalt Csurka István - tudatta Papolczy Gizella, az író, politikus hozzátartozója szombat délelőtt az MTI-vel.

24555 2012.02.04 11:42 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @matgab

megnéztem volna a "nemzetközi" vísszhangot ha fordított helyzetben nálunk kérünk előre magasabb összeget a széparcúaktól.....

24554 2012.02.04 11:09 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @Ibiza

Pontosan, abból indultam ki én is ami tény volt. Hoppá.

24553 2012.02.04 10:57 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @Netmaster

odatolták az orrod alá a tényeket..(olyan voltál mint csintalan..simon perez nem mondott olyat..ha mondott se mondott)

googli a barátod..

24552 2012.02.04 10:49 Wall street (VIP) nincs cím

Hó és fagy az országban: hajléktalan-mentés és kötelező hólánc

A rendőrség 38 embert mentett meg a kihűléstől az elmúlt éjszaka. Öt főúton - a 6-oson, az 56-oson, az 58-ason, a 66-oson és a 67-esen - hóláncot kell használniuk az autósoknak.

Összesen 38 embert vittek a rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közterületekről melegedőkbe - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Garamvölgyi László szombat reggeli tájékoztatása szerint Budapesten a rendőrök az éjjel 19 hajléktalant vittek fedett helyre, közülük négyet kórházba. Az ország többi részén ugyancsak 19 embert vittek a közterületekről melegedő helyekre, átmeneti szállásokra. A legtöbbet, kilenc embert Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett megmenteni a kihűléstől.

Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a közútkezelő öt főúton a 6-os, az 56-os, az 58-as, a 66-os és a 67-esen elrendelte a hólánc használatát. Éjszaka összesen 13 koccanásos baleset történt az utakon, köztük három könnyebb személyi sérüléses - közölte Garamvölgyi László, és hozzátette, hogy a határok járhatók. A rendőrség azt kéri, hogy ahol kritikusak az útviszonyok, kizárólag azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül szükséges, de ők is csak abban az esetben, ha utazásuk előtt tájékozódtak, és ha kifogástalan műszaki állapotban van az autójuk.

(MTI)

24551 2012.02.04 09:47 Netmaster (Tisztelt Tag) Frei Tamás Malévról és Wizz Airről

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=323766740978056&set=a.155159454505453.31358.153896924631706&type=1

24550 2012.02.04 09:14 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: Ami ma van, az a többnyire jó - legtöbbször rosszul. Címzett: @Ibiza

Audit egy nagy marhaság. Kijönnek rohadt drágán, copy/paste és némi módosítás, kihoznak pár következtetést, elviszik őket zabálni és küldik a számlát. Semmi szükség nem lenne erre a hülyeségre kis és közepes cégeknél.

24549 2012.02.04 08:05 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @Ibiza

Megosztod azt is mire gondolsz? Ó, kápráztass el a "tény" szó eme újszerű, minden bizonnyal forradalmi értelmezésével.

24548 2012.02.04 01:51 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @Netmaster

érdekes néha ragaszkodsz a tényekhez.. de zsidók esetében nem nagyon..

ezek száraz tények amiket kaptál..tetszik nem ez van.. dolgozd fel.

24547 2012.02.04 01:40 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: Ami ma van, az a többnyire jó - legtöbbször rosszul. Címzett: @Ibiza

nagy gyártócégeknél..ott elhiszem..ha tényleg komolyan csinálják..ott tényleg jó..

de leszednek egy csomó pénzt.. átnézik a céget.. elvihetik az összes infót..cég tevékenysége..árbevétele nyeresége.. honnan tudod hol landolnak az infók.

24546 2012.02.04 01:37 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: Ami ma van, az a többnyire jó - legtöbbször rosszul. Címzett: @GáborGábor

kutya füle.. cégnek ajánlgatták vegyünk ISO-t évi költsége 1-1,2 guriga.. és erősen ajánlják mellé SAP-t..gondolkodtam rajta mert anno pár pályázatra csak isosakat akartak..utána ez nem volt túl törvényes ezért csak előnyt jelent..

Haveri cégnek van...lekopizzák előző éveket..célok stb.. kijön ****i..hömmög olvasgat 10percig elviszik kajálni..és küldik a számlát..

na nekem ez nem kell.. kiadod a teljes céged..és még sápot is fizetsz..

SAP is egy agyon bonyolított dolog.. szét bonyolítja a napi életet..

csak egy tavalyi példa..számláztam egy nagy cégnek.. 50k alatti számla.. 15napos fizetés, átutalás.

Árajánlatomban is így szerepelt... egyszer csak visszajön számla..levélben.. nem jó a számla mert nem30 napos a fizetési határidő.. felhívom kérdem mi zu? csaj mondja..nekik belső előírás..mondom ez engem hol érdekel.. minden törvényi előírásnak megfelel a számlám és ajánlatban is 15 nap..mondja küldjek másikat..na jó b@zd meg küldök..küldöm.. felhív csj..ez sem jó mert.. még ezt meg azt rá kéne írni számlára..(az ő belső munkaszámaikat stb) mondtam ezt egy lendületben kérhette volna.. nem küldök másikat.. mondja akkor nem tudják kifizetni..mondom ok.. akkor a cégem ajándéka.. nem küldök..sírósra fogta ne vicceljek iso meg sap.. bekerült a megrendelés nincs mellé számla..mondtam bocs oldja meg..ő isos..én csak kockásfüzetes.. nekem erre nincs időm..

na megoldotta kifizették.. 30nap múlva..

24545 2012.02.04 00:54 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @Scipio

Ok!

:)

24544 2012.02.04 00:51 Scipio (VIP) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @GáborGábor

Persze, töriről bárhol bármikor, törökellenes harcokról meg pláne :)

Majd ebéd után benézek :))

24543 2012.02.04 00:46 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @Scipio

Igazad van. Ebben is - abban is. Én meg vénülök és felejtek ...

Mátyás már csak védekező háborúkat folytat délen. Az apja, Hunyadi János volt délvidéken a (vissza)hódító.

De ezt a témát is jobban tesszük, ha át tesszük a töri topikba! Mit gondolsz, holnap tudjuk ott folytatni?

24542 2012.02.04 00:39 Scipio (VIP) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @GáborGábor

Szkander béget inkább Albániáról kérdezd :)

A velenceiek csak távolmaradtak, a genovaiak viszont jó pénzért fuvaroztak is, bár nem lennék meglepve ha ezt a velenceiek terjesztették volna el róluk :) Ebben a történetben sajnos megint mi - és elsősorban Hunyadi - voltunk a hunyók...

24541 2012.02.04 00:25 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @Scipio

Boszniáról Szkander bég tudna mesélni, akit törökök neveltek fel ...

A bolgárok és szerbek meg, sosem voltak egy valláson velünk, még keresztes hadjáratot is szerveztek az európai államok ellenük.

Amikor a törökök megjelentek a Boszporusznál, akkor kik segítették őket az átkelésben a velenceieken kívül? Mindenki egységesen kiállt volna, akkor nem így alakul Európa sorsa. Konasevic Sohajdacni volt csak kivétel (remélem jól írtam a nevét) ...

;)

24540 2012.02.04 00:16 Scipio (VIP) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @GáborGábor

:))

És röpködjön a sok Turul :))

Ezzel az osztrák ütközőállam dologgal csak óvatosan, mi sem dísznek hoztuk létre és tartottuk évszázadokig a déli bánságokat és Boszniát sem a szép fekvése miatt foglalta vissza Mátyás :) A románok is sokat mesélhetnének arról amikor egyik évben a magyarok vezettek hadjáratot és ültettek új fejedelmet Havasalföld trónjára, a másik évben meg a törökök, néha 8-10 kellemes esztendő is eltelt így egymás után, aztán akár 2-3 évig is csend volt...

Tanulság, hogy mindig a gyengébbek szívnak...

24539 2012.02.03 23:43 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @Scipio

Zsidók?

Hát, repülővel!

Már akik eddig nem voltak itt eddig. Vagy elmentek, de visszajönnének és kártérítést követelnének, mint pl. az USA-ban élők leszármazottaik ...

Oroszok?

Ki okozott kinek, mekkora kárt, mennyi év alatt? Szerinted?

Németek?

A német szövetség számunkra kényszer volt. Jól is kijöhettünk volna belőle, de nem így történt. Amikor visszavonultak, akkor felégettek mindent maguk mögött. Nemde?

Jogilag áll bizonytalan lábakon eme érvelés, hiszen az említett nemzetek vezetik a világ gazdaságát manapság ...

Érdekes összefüggést látok emögött. Nem jogi, hanem erkölcsi alapokon nyugvó bizonytalanságot látok, amit támadni kell a nyilvánosság előtt!

Mert így lesz akarat a gondolat, és erő, ami a gondolatot akarattá erősíti. Éledjen hát a magyarságtudat! Vesszen Trianon!

Mi, magyarok, nem járhattunk jól egy szerződéssel sem. Mindig kijátszanak.

Annak idején, Mátyás halála után, a török hódoltság alatt, az osztrákok tették velünk ezt. Ütköző államnak használtak fel.

A történelmet talán jobban ismered nálam, hát sorold, kik tették és mikor, velünk ugyanezt a későbbiekben ...

24538 2012.02.03 22:58 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @gentlemanus

Szerintem is tűrhetetlen, hogy a gépre váró utasok szinte zavartalanul fognak tudni közlekedni... És az is, hogy nem kell évente többtízmilliárd forintot önteni ebbe a feneketlen lyukba. Végre itt a lehetőség egy jól működő légitársaságot létrehozni, ami mentes az előző hagyatékától (bár nem vagyok túlzottan optimista).

24537 2012.02.03 22:53 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @matgab

Neked is beidézem, hátha megérted: "A negatív hírek hatására a repülőterek előre kérhetik az illetéket, s a szolgáltatók a szolgáltatások ellenértékét, s így az egy hónapra elegendő pénz, néhány nap alatt elfogyhat."

A Malévnak így is, úgy is vége volt, állami pénz híján veszteségesen semmiképp nem húzhatta tovább néhány napnál-hétnél, az eredmény ugyanaz (ez az eset legfeljebb előbbre hozta). Közben akik bármit végeznek a cég részére, várhatóan nem látnak semmit az ellenértékből. Mégis milyen alapon hánysz szemre bárkinek is, aki a biztos csőd ismeretében megpróbálja a saját veszteségét csökkenteni?

24536 2012.02.03 21:02 Scipio (VIP) Re: A görögök így... És mi? Címzett: @GáborGábor

A zsidók hogy jönnének ide, mikor szállt meg minket Izrael? Vagy ez már csípőből jön? :))

Oroszok: nekik mi fizettünk kárpótlást, mivel mi támadtuk meg őket a fordítottja furcsa lett volna...

Németek: mivel a megszállás után is mint szövetséges harcoltunk az oldalukon nehezen lehetne keresztülvinni, a velük szembeni követelésünket egyébként a szovjetek "előzékenyen" átvették - egy részét beleszámítva a jóvátételbe - ismerve őket, biztos mi jöttünk ki rosszul ebből...

Jogilag még csak-csak lenne valami fogódzónk, erkölcsileg annál kevesebb, persze ez pénzügyekben ritkán szempont :)

24535 2012.02.03 20:07 gentlemanus (VIP) Re: Leállt a Malév. Címzett: @gentlemanus

Good bye Malév!

http://snd.sc/xk2kLs

24534 2012.02.03 19:46 GáborGábor (Tisztelt Tag) A görögök így... És mi?

http://hvg.hu/vilag/20120203_naci_megszallas_karterites

Nekünk is lehetne kárpótlási igényt megfogalmazni a németek a zsidók és az oroszok felé!

Mi lennének a leggazdagabbak az egész EU-n belül - már ha fizetnének ...

24533 2012.02.03 19:41 Fornit (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @gentlemanus

http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/ketezer-uj-munkahelyet-iger-a-ryanair-video-8971/

A Ryanair is visszajön Pestre. Magyarországról régebben elég antiszociális időkben repültek. Legalább nem drága...

24532 2012.02.03 19:39 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @gentlemanus

Nem mernek Ferihez nyúlni, gumicsontokat dobnak be a népnek 1.5 éve.

24531 2012.02.03 19:30 gentlemanus (VIP) Re: Leállt a Malév. Címzett: @matgab

Ez a sok nyomorult légitársaság, hogy ráugrott a koncra.

Azonnal széttépték a Malév desztinációit.

Különösen szép példája a kollegális együttműködésnek a Wizz Air + a Travel Service, akik bemószerolták Brüsszelben a Malév-ot, löktek rajta egy marha nagyot a lejtőn, most meg kapacitást bővítenek. Hogy szakadnának meg.

A németeknek remélem, hogy egy fillért sem fognak Orbánék fizetni.

Gyönyörűen, oltárian meg van tervezve ez az egész.

Iszonyat elkeserítő.

Ha sok más ügy mellett, a Malév + reptér ügyek után sem fognak Gyurcsányiék a börtönben kikötni, akkor megérdemli a sorsát a Fidesz.

24530 2012.02.03 19:18 matgab (Tisztelt Tag) Re: Leállt a Malév. Címzett: @Netmaster

http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_magyar_allamot_is_sulyos_csapas_eri_a_malev_miatt.162420.html

Azaz a Budapest Airportot eladtuk , cserébe k.va magas szolgáltatási

díjakat vezettek be, amit a Malév képtelen volt kikerülni (ugye a

Ryanair, meg egy csomó pont ezek miatt hagyta el Budapestet), így

viszont a Malév vált verenyképtelenné a magas költségek miatt!

Most meg hogy a Malév csődbement fizethetjük vissza a privatizációs

bevételt a Budapest Airport privatizátorának...

Jó business volt...

Netmaster, "Mármint annak, akinek ez egy kiváló alkalom, hogy megint a zsidókat fikázza."

Vilgáosan megmondta Berényi, hogy bárki aki extra kiadásokat okoz a Malévnak ebben a nehéz helyzetben, az tönkreteheti a MALÉV-ot. Akkor is fizetésképtelen helyzetbe kerül a cég, ha bárki is elkezdi a szokásos ügyletmeneti díjakat a megszokott-tól eltérően előre elkérni.

Ezzel mindenki tisztában volt.

Nos a Tel Aviv-i reptér volt az, aki "tetemes" összeget kért el azonnal a csődhelyzetre hivatkozva. Nekem nem világos, hogy most itt a Malév nem ment bele abba hogy Tel Aviv az árakat a csőd közeli helyzetre hivatkozva megemelje, vagy hogy előre fizessen ugyanezen oknál fogva, de tény, hogy ők voltak azok, akik az utolsó szöget verték be a koporsóba...

Hát mit írjak ilyen esetben? Hogy ezek a fasiszta németek tettek már megint keresztbe nekünk??! Vagy ne vegyük észre egyszerűen, hogy itt valaki volt, aki ezt a szöget beverte??

Aki meg észreveszi, hogy már megint ők szopatnak, akkor az meg mindjárt egy antiszemita kötsög?? Én kérek elnézést...:-)

24529 2012.02.03 18:57 Palimadár (Kezdő fórumozó) Re: Orbán kinevezte helyettes államtitkárnak, pedig nem kérte a posztot Címzett: @Netmaster

Sok a papír, elnézte...

Az agrár tárca egyáltalán nincs szinten, senkit nem érdekel, maga a miniszter is egy jó szándékú vidéki jogász...

24528 2012.02.03 18:30 Netmaster (Tisztelt Tag) Orbán kinevezte helyettes államtitkárnak, pedig nem kérte a posztot

"Úgy nevezte ki január közepén a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkárának ifjabb Zlinszky Jánost a miniszterelnök, hogy a szakember jelezte: nem vállalja a felkérést - értesült az [origo]. Kiderült: a környezetvédelmi stratégiával foglalkozó szakértőt még a minisztérium azóta távozott államtitkára kérte fel a posztra. Az ügyet ismerő forrás szerint "túpörgött az adminisztráció", a minisztérium most a kinevezés visszavonását intézi."

http://www.origo.hu/itthon/20120201-tevesen-neveztek-ki-a-vm-helyettes-allamtitkarnak-ifjabb-zlinszky-janost.html

Hát ez LOL. Bár egyben szomorú, nagy űr keletkezett a minisztériumban Ángyán távozásával.

24527 2012.02.03 18:30 GáborGábor (Tisztelt Tag) Re: Ami ma van, az a többnyire jó - legtöbbször rosszul. Címzett: @[__AT__]

Én, mint öntelt vidéki paraszt, szeretem a rendet.

Megkövetelem magam körül is.

Ezt, mint kisvállalkozó, megtehetem. A megrendelőim magán emberek, hát nekem nem kell ISO minősítés. Ha nagyobb céget vinnék, akkor még jobban odafigyelnék arra, hogy ki mit mond rólam, pláne mások előtt.

Ezt hívják olykor presztízsnek is ...

;)

Van egy kör, amiből politikai nézeteinkkel együtt sem tudunk szabadulni. Ennek meg kell felelni. Ezek követelményeinek eleget kell tennünk és a környezetünktől (beszállítóinktól is!), meg kell követelnünk. Ennek létét a szükség határozza meg és nem a politika vagy a gazdaság. Persze, ennek kihasználóit lehet kritizálni (amit én is lelkesen megteszek)!

Tehát, nézeteink egybevágnak, mivel érdekeink azonosak, de motivációnk meglehet, eltérő ...

24526 2012.02.03 18:28 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Sumér harcos

Utóbbit megerősíthetem, "ráesett" a hó a háromszögre. :)

<< újabbak régebbiek >>

Szavazás

Érdekelne kockázati tőke befektetési lehetőség?
Igen
Nem

Szűrés hozzászólóra a topikban:
Keresés: