29624 2012.05.18 10:51 banyaiz (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @nemtoom

Valahol egy messzi messzi galaxisban megtörtént egyszer egy olyan esemény, hogy egy kórházi blokk kivitelezésére elnyertek komoly summát vkik, aztán az építkezés közben kormányváltás volt és azok a vkik kiestek a pixisből és utána az a bizonyos kórházi részleg teljesen készen, vagy majdnem teljesen készen évekig porosodott mivel nem voltak hajlandók adott feltételekkel átvenni az állam részéről, nem voltak hajlandóak kifizetni a számlát leegyszerűsítve. Az a bizonyos soha nem létező cég közben aki épített becsődölt. Közben a sok 10 , 100 miliós gépek ott hevertek parlagon évekig már részben elavultak, épületek stb milliárdos tétel.

Igaz , hogy ez egy messzi messzi galaxisban történt, de sajnos kb ez a helyzet Mo-n a rendszerváltás óta függetlenül attól ki van hatalmon a közbeszerzések témájában.

Etetik az embereket a liberálbolsevizmussal, szabadságharccal egyéb ****ságokkal közben a háttérben élet halál harc megy a milliárdokért az állami "ingyenpénzért"

29623 2012.05.18 10:46 nemértem (Új regisztrált) Re: nincs cím Címzett: @prospero

Nem hiszem, hogy ilyen ovis szinten lehet érvelni, tehát vegyük át aprólékosan , tényenként.

Az állam az emberek megtakarítását nyúlta le? / én sem helyeseltem a ny.pénztárakat, de az más kérdés/ igaz- nem igaz

Ebből 500 milliárdot egy szűk réteg - jól kereső több gyermekesek - támogatására fordított igaz - nem igaz

Ezt a támogatást a többség fizeti meg számtalan + adó formájában igaz-nem igaz

Mol részvényeket vett 500 milliárdért, amin egy csomó pénzt bukott igaz nem igaz

Megsarcolta a bankokat, melynek következtében ma szinte lehetetlenség hitelhez jutni , ha mégis, akkor iszonyú kamatra igaz - nem igaz

Kettő év alatt több terhet rót a lakosságra , mint az előző kormány 4 év alatt igaz- nem igaz

A " magyar" fogalmát köznevetség tárgyává tette a világ előtt igaz- nem igaz

Megvalósult e a söralátét adóbevallás igen- nem

Érdemben csökkent e a munkanélküliség igen- nem

Számtalan kérdés van még, mondjuk felfogod e , hogy milyen hihetetlenül jellemtelen , igazi bolsevista módszer, a közösség pénzéből kiépíteni egy szűk klientúrát, aki majd pénzeli a pártot választások idején, aztán megvonni a hivatalos párttámogatást?! Undorító, sunyi, ahogy Ti mondanátok, igazi komcsi ravaszkodás.

Inkább csak úgy Magadnak válaszold meg.

29622 2012.05.18 10:46 prospero (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemtoom

Ha túl alacsony ár miatt zárnak ki valakit, mert annyiért nem lehet megcsinálni, azt a normalitás irányába történő fejlődésnek kell tekinteni, és az önkizsákmányolás végének, aminek eredménye lehet, hogy pl. az al-al-alvállalkozó is a pénzéhez jusson.

29621 2012.05.18 10:40 nemtoom (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemtoom

Hogy hogy lehet bármilyen pályázatot megnyerni?

"Az állami megrendeléseiről és kormányzati kötődéséről ismert Közgép úgy nyert el két cégtársával együtt egy többmilliárdos vízügyi megbízást, hogy az összes többi pályázót kizárták a versenyből. Az egyik pályázó ajánlatát arra hivatkozva érvénytelenítették, hogy túl alacsony az általa kínált ár."

www.origo.hu.

ma

29620 2012.05.18 09:26 nemtoom (Kezdő fórumozó) nincs cím

Ilyen is csak nálunk eshet meg:

40 ezerre büntették, mert 20 forinttal kevesebbet fizetett be

Negyvenezer forintjába került 20 forint tartozás Torzsa Józsefnek, aki tavaly májusban kapott parkolási bírságot a főváros VI. kerületében. 15 napon belül el is utalta a 2060 forintos bírságot – a gond csak ott volt, hogy 2080 forintot kellett volna fizetnie, ám ő hatosnak nézte a nyolcas számjegyet.

Talán még a papír is többe kerül

Torzsa úr mit sem sejtett, mikor a Magyar Országos Közjegyzői Kamarától fizetési felszólítást kapott, immár 4500 forint pótdíjról. Értetlenkedve küldte el a befizetési bizonylatot, mire a kamara helyt adott panaszának, ám az ügy a 20 forint különbözet miatt mégis bíróságra került.

A bíró ítéletében elmarasztalta, amiért nem fizette be öt napon belül a büntetést. Pótdíj, perköltség, ügyvédi díjak és persze az elmaradt 20 forint: ebből tevődik össze a 40 ezer forint befizetnivaló, azaz Torzsa Józsefen kétezerszeresen veri le a parkolási társaság a mulasztását.

– Látható, hogy meg akartam fizetni a parkolási bírságot, nem hinném, hogy bárki azt feltételezhetné, hogy pont 20 forintot akartam megspórolni rajta – háborgott Torzsa József, aki üzleti ügy miatt parkírozott Terézvárosban azon a „végzetes" délutánon.

– Az ember elámul, hogy hányan dolgozhattak, és mennyi energiát fektethettek bele, hogy azt a 20 forintot kivasalják belőlem, miközben nekem senki sem szólt az elmaradásomról, csupán a bírósági idézésemben láttam – füstölgött a férfi.

Az ítélet még csak első fokú, de Torzsa feltehetően nem fogja megtámadni a döntést, nehogy még újabb költségei támadjanak. Inkább méltányossági kérelmet nyújt be a Terézvárosi Vagyonkezelő tulajdonában lévő VI. kerületi parkolási társulás, a Parkol-6 felé.

– Lehet, hogy a büntetés jogszerű, de egészen biztos, hogy méltánytalan – jelentette ki Torzsa József.

(Msn.mainap - Blikk)

A szabály az szabály Abszurdisztánban

Ilyen is csak a mai Magyarországon eshet meg. A történet oly mértékben groteszk, hogy az ember valóban nem tudja, hogy kínjában zokogjon vagy röhögjön, esetleg a kettőt egyszerre művelje-e.

A magyarországi leviatán szörnyállam és annak hatóságai bízvást tekinthetők az emberek első számú közellenségének. Hiszen egy betörő, egy piti tyúktolvaj csak értékeink, vagyontárgyaink egy részét tulajdonítja el, ellenben az állam saját polgárainak teljes egzisztenciális ellehetetlenítésére, tönkretételére, öngyilkosságba hajszolására törekszik. A különféle szabálysértési bírságok kiszabásakor egyértelműen és céltudatosan ez az elv érvényesül. Lakonikusan kifejezve: pusztuljon a magyar. Nem mellékes körülményként jegyezzük meg, hogy Németországban például egy vezetés közben "elkövetett" mobiltelefonálásért 12 ezer forintnak megfelelő pénzbírság szabható ki, Ausztriában a megengedett sebességhatár 30 km/órával történő túllépésekor 20 ezer forinttal egyenértékű eurót fizet a vétkes. Persze, tudjuk, ott az átlagjövedelmek nagyjából a tizedét teszik ki a magyarországiakénak, érthető tehát a hatósági engedékenység.

Ez a parkolási rémtörténet újabb figyelmeztetés kellene, hogy legyen "elitünknek", miszerint ideje lenne már végre észhez térniük. Addig, ameddig még nem késő....

Lipusz Zsolt

29619 2012.05.18 08:54 Atesz11 (Tag) Magyarország világbajnok: nálunk a legdrágább a mobilozás

A magyar előfizetőknek jelenleg európai uniós összehasonlításban kiugróan magas telefonszolgáltatási díjakat kell megfizetniük, érvelt nemrégiben a Nemzetgazdasági Minisztérium, amikor arról volt szó, a nemsokára bevezetésre kerülő telefonadót miért a jobb teherviselési képességű szolgáltatók fizetik majd az előfizetők helyett. A kormány nem titkolt célja, hogy tovább erősítse a versenyt a szektorban, ami idővel az árak esését hozhatja. De tényleg magasak a hazai távközlési szolgáltatások árai?

Az alábbiakban az OECD által készített tanulmányt ismertetjük, amelyben a szervezet 34 ország mobil- és vezetékes tarifáit hasonlította össze. Magyarország több kategóriában is megszerezte a kétes dicsőségnek számító világbajnoki címet, vagyis bizonyos kritériumok alapján a vizsgált országok közül nálunk a legdrágább a mobiltelefonálás. Egy dolgot azonban szeretnénk aláhúzni: az általunk megkérdezett szakértők szerint a tanulmány mögött álló módszertan miatt az anyag megállapításait érdemes fenntartásokkal kezelni.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/magyarorszag_vilagbajnok_nalunk_a_legdragabb_a_mobilozas.167422.html

X 2012.05.21. 22:23 admin (Rendszer) Hirdetés

.

29618 2012.05.18 04:25 prospero (Kezdő fórumozó) Hogyan lesz cukrászdám Bécsben?

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/18/becs/

Ha valaki spontán akar röhögni. Vagy sírni.

29617 2012.05.18 03:13 prospero (Kezdő fórumozó) Re: Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom Címzett: @Netmaster

Na legalább most már tudom, hogy ki felügyeli az NFA-t. :-)! Nekem úgy tűnik, hogy a nagybirtokosok. :-)!

Tehát mindketten ugyanazt mondjuk, de más következtetést vonunk le belőle:

1. Működőképes nagybirtok rendszer alakult ki az elmúlt 20 évben, ami az ország szempontjából fontos mennyiségeket képes legyártani, meg életképtelen kicsik sokasága, amely folyamatosan koncentrálódik az "életképesebb" ? családi gazdaságokba 50-100 ha körül.

2. A szándék változott a kormányprogram szintjén, azaz, hogy 2010-től kedvezzenek a családi gazdaságoknak és a helyben lakó gazdáknak.

3. Ennek a szándéknak jelenleg nem felelt meg az NFA döntése, amely kevesebb, mint 0,5%-ban érinti az összes földterületet. Nem akkora dráma, mint amilyennek ezt beállítják. Ugyanakkor látszik, hogy új belépők jutottak földterülethez, tehát valakiktől ez "el lett véve" fizikailag, tehát nyilvánvaló az érdeksérelem, és "el lett véve" azoktól helyi gazdáktól is 75-25% arányban, akik pályáztak rá, tehát itt is nyilvánvaló az érdeksérelem.

4. Feltételezed, hogy a további 800 ezer hektár is hasonló módon fog kiosztásra kerülni, ami praktikusan azt jelenti, hogy a jelenlegi nagybirtokrendszernek kiadott 800 ezer hektár a nagybirtokrendszernél fog maradni, azaz a birtokszerkezetben változás nem lesz, ennek haszna, hogy a mezőgazdaság működőképes és életképes marad, ára, hogy családi gazdaságok csak földvásárlás és privát földek bérbevétele útján tudnak tovább koncentrálódni.

5. Én pedig egyenletes eloszlást feltételezek egyrészt, másrészt azt mondom, hogy hosszú távon nem biztos, hogy a Fidesz fog kormányozni, tehát a földbérletekre érdemi hatása nem lesz, harmadrészt ha baloldali kormány jön, akkor gondolom, folytatni fogja korábbi gyakorlatát, amely még szándék szintjén is a nagybirtokosoknak kedvezett és a jelenlegi nagybirtokrendszer kialakulásához vezetett, ami az ország szempontjából viszont nagyüzemi méretekben tud termelni és versenyképesebben.

29616 2012.05.18 02:29 prospero (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @banyaiz

Örülj! Akkor továbbra is arról szól az élet, hogy a "járadékvadász" társadalom milyen kormányt ültet a nyakadba, akik majd az aktívakat fogják szívatni.

29615 2012.05.18 02:26 prospero (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemértem

Te akkora öngólokat rúgsz, hogy az már fájdalmas.

Ha hiány 3000 milliárddal nő az áht-ban szerinted, akkor az mit jelent praktikusan? Azt, hogy ennyivel több áramlott ki a gazdaságba adócsökkentés és kiadások nem visszafogása révén, azaz ennyivel maradt több az embereknél, leszámítva a meglévő adósság törlesztési kötelezettséget.

Akkor mit is jelent ez praktikusan, hogyha nincs 3000 milliárd "lenyúlása"? Azt, hogy ennyivel többet kell elvenni az emberektől. Akkor mi is lenne a helyzet?

Adónemek sokasága több, vagy mértéke több

Tőke: emiatt jobban menekül

Hitelezés: még jobban visszaesik, vállalkozások nem hogy nem prosperálnak, hanem a most még életképes vállalkozások is csődbe mennek

Építőipar: még jobban tönkretéve

Hírünk a világban: Görögország szintje

Munkanélküliség: nem hogy nem csökken, hanem duplájára nő, a la Görögország

IMF hitel: Már régen az IMF finanszírozza újra az országot és arról cikkeznének az újságok, hogy Magyarország fizetésképtelen

29614 2012.05.17 22:30 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Fornit

Egy mondat: "minden tevékenységet be kell illeszteni egy nagy rendszerbe, aminek a vezérlője a saját akarat kell, hogy legyen."

Amilyen egyszerűen hangzik az a szó, hogy "akarat", olyan nehéz megteremteni. Ennyi.

29613 2012.05.17 22:08 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom Címzett: @prospero

Az NFA-t a kormány, pontosabban az illetékes miniszter felügyeli, és a kormány terveit hajtja végre. Ez nem az MNB. :)

Hihetetlen, hogy nem érted: változnia kell a szándéknak, mert különben ez a folyamat folytatódni fog. Valamint számoljuk már bele az egész bérbe adott állami földterületet, hiszen egy következetes, évtizedekre meghatározó birtokpolitika már azt is érinti, ami így a teljes megművelt terület 8-10%-a. Nekem jelentősnek tűnik.

Még egyszer, senki nem állította azt, hogy a nagybirtokok most jöttek létre, az a baj, hogy a kormányzati intézkedésekre ezeknek az oligarcha köröknek komoly hatásuk van. Megint csak az interjúból tudok idézni:

"-Kár. Hány embert tart ön agrároligarchának?

-Néhány százan lehetnek. A rendszerváltás előtt ezerötszáz téesz és százhúsz állami gazdaság létezett, ezeket privatizálta el sok helyen a menedzsment a tagok elől. Tőkéstársaságok születtek, amelyek utóbb konglomerátumokká egyesültek. Olykor persze összecsapnak a jobbosok a balosokkal, de a végén kiegyeznek egymással, hiszen holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Ha ezek a gazdasági érdekcsoportok közvetlen politikairányító szerephez jutnak, annak a köz szempontjából katasztrofálisak lehetnek a következményei."

Minden értelmesen elmond, csak el kéne olvasni rendesen.

29612 2012.05.17 21:29 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Alter

Egy LMP párttagot ismerek. Ennyi.

29611 2012.05.17 21:24 Alter (Kezdő fórumozó) nincs cím

Ajánlom azoknak,akik olvastak már az egypárt-rendszerben is,- nekem ismerős hang (tisztára mint a mai közszolgálat hangja is.Ez egy megye honlapja!!!). Előre a ......... úton!

http://www.somogymegye.net/somogy-megye-vezeto-hir/demokratikus-uton-az-uj-elnok

Mellesleg:egy ideje felmerült bennem,hogy az egész ország életét,irányítását,működését

kizárólagosan meghatározó párt belső szabályozása vajon mennyiben érinti a pártonkívüli többséget?Vajon mit kell aláírnia egy képviselő-jelöltnek a kampány elején?

(Pl. én nem tudok róla,hogy akár csak 1 párttagot is ismernék.)

29610 2012.05.17 20:54 Alter (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemértem

Egy mai eredmény :

http://hvg.hu/itthon/20120517_nemzeti_alaptanterv

"Hiába kérték, meg sem mutatták a tanároknak a NAT-ot ".

Ez a mentalitás az élet minden területén jellemzi Orbánékat,általában is a küldetéses,jobboldali mentalitást.Nincs egyeztetés,főleg nincs vita és jogok,hit és küldetéstudat van - és ez egyben magyarázat is a kizárólagosságra,s ez csak az idegenszívűeket zavarja.... A kör bezárul,ennek foglya az egész ország.

29609 2012.05.17 17:50 nemértem (Új regisztrált) Re: nincs cím Címzett: @prospero

Engedd meg, hogy egyszerűbben világítsam meg a kormány eredményeit.

Hiány : de fecto 3000 milliárddal nőtt / mivel ugyanannyii maradt a lenyúlt 3000 dacára,/

Adó nemek sokasága

Tőke : menekül

Hitelezés: nem működik, vállalkozások nem prosperálnak

Építőipar: tönkre téve

Hírünk a világban : botrányosan rossz

munkanélküliség : egy szemernyit sem csökkent

IMF hitel : rá vagyunk szorulva

Zseniális munka!

29608 2012.05.17 17:46 Láma (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @TrendMan

Abban nincs is véleménykülönbség köztünk, hogy a politikusok a kettőspont jobb oldalán állnak. :)

29607 2012.05.17 17:23 TrendMan (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Láma

Ez igaz lehet, de a politikusaink nem igy gondolkodnak?

Nézd meg a rendszerváltás óta nem volt egyetlen kormány és egyetlen miniszterelnök, akit ne az vezérelt volna, hogy a következő választásokkor milyen pillanatnyi népszerüséget tud kiharcolni.

Sutba dobtak igaz szót, gazdasági nehézséget, morált és realitást csak azért, hogy üres igéretekkel hatalomba jussanak. /mindkét nagy párt!/

Az elmúlt 20 évben egy sem volt, aki kiállt volna a nemzet elé, hogy elmondja:

Nem tudjuk egy generáción belül utolérni a Nyugatot, nem tudunk rövid idő alatt hasonló jólétet teremteni, kénytelenek vagyunk közép- és hosszútávon tervezni és pillanatnyilag népszerütlen döntéseket felvállalni és egymással párbeszédet folytani legalább a nemzeti minimum szintjén.

Egy ilyen bejelentés pillanatnyi népszerütlenséget okozott volna és ezt 20 év alatt senki nem vállalata fel, egyetlen ember, egyetlen párt sem!

29606 2012.05.17 17:08 banyaiz (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @prospero

http://www.portfolio.hu/gazdasag/9_szazalekpontra_csokkent_a_fidesz_elonye.167395.html

A teljes népességben 16%, a biztos választók között 37%-ra csökkent a Párt támogatottsága. Ez jó irány, csak így tovább , remélem 0,0000016%-ig meg sem állnak, képességeik alapján kb annyit megérdemelnek, talán.

29605 2012.05.17 16:55 Láma (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @TrendMan

Nagyon optimistának találom az arányaidat. Egész életemre vetítve nálam a konkrét arány :

1:Összes többi.

Az összes pedig nem kis számot jelent, mert kísérletező tipus vagyok. Minden új ismeretségnek adok lehetőséget.

Személyes tapasztalat: A carpe diem, vagy jobb ma egy veréb, mindent felülír náluk.

Nem én találtam ki. Cigánytól származik a mondás: Bennünk van, a vérünkben van a dög.

29604 2012.05.17 16:43 prospero (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemértem

Jogos a kritika.

1. Csakhogy most egyensúlyt kell teremteni. Hogyan lehet egyensúlyba hozni a bevételi és a kiadási oldalt? Vagy a bevételeket növelem, vagy a kiadásokat csökkentem. Ha ilyen intézkedéseket hoz a kormány, akkor annak milyen hatása lesz vajon??? Valószínűleg csökkenni fog a GDP!!! Ezek az emberek tényleg zseniálisak, hogy ezt felismerték.

Na most, ha növekedést szeretnék teremteni, akkor milyen alternatíva jöhet számításba: pl csökkentem az adóbevételeket vagy növelem a kiadásokat. Csakhogy akkor nem lesz egyensúly a költségvetésben. Tehát szabad ilyet csinálni most? Nem szabad, mert akkor elveszítjük a kohéziós alapokat, meg folytatódnak a szankciók Magyarország ellen. Akkor mit is lehet csinálni most? Egyensúlyt teremteni lsd. 1 pont. Hogyan? Növelem az adóbevételeket és csökkentem a kiadásokat. Mindkettő megtalálható a Szél 1-ben és a Szél 2-ben is. Végre azt csinálja a kormány, amit kell, és egyelőre jóval kisebb növekedési áldozatok árán, mint anno Bajnai vagy Gyurcsány tette.

29603 2012.05.17 16:30 prospero (Kezdő fórumozó) Re: Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom Címzett: @Netmaster

Nem keverem az ok-okozatot. Nem az NFA mostani döntésétől vagy potenciális döntéseitől lesz itt Dél-Amerika, ahogyan Ángyán állítja. Hanem azért lett az NFA döntése ilyen, mert a birtokszerkezet eleve olyan, hogy a volt termelőszövetkezetek helyét 46%-ban nagybirtokosok vették át az elmúlt 20 évben, akik hatást tudtak gyakorolni - nem a kormány, hanem az NFA döntésére. A maradék 50%-on pedig osztozik az a közel 600 ezer termelő. Ángyán állítása ezért csúsztatás, mert ez a földterületek 0,5%-ra vonatkozó döntés a meglévő szerkezetet nem befolyásolja. És ha jövőre kiosztanak még 2%-ot, az sem fogja befolyásolni. Vihar egy pohár vízben arányait tekintve, de sikerült úgy beállítani, mintha az összes nagybirtokos a 2011-2012-ben termett volna.

29602 2012.05.17 16:29 TrendMan (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Láma

Nem értitek a csiziót,

most a jobb agyfélteke megadja a balnak,

most jobb ha mindenki elhallgat.

29601 2012.05.17 16:06 Láma (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemértem

Egyetlen szerencsénk, hogy a nép okosan a zseninek adott döntési hatalmat a választáskor. :)

29600 2012.05.17 15:59 prospero (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @nemértem

Tényleg nem értik. :-)

29599 2012.05.17 15:57 Liet_ (Új regisztrált) Re: nincs cím Címzett: @nemértem

Kibújt a szög a zsákból, hogy mind csak a nemzetközi liberálbolsevizmus ügynökei akik csak meg akarják fúrni hazánk Bölcs Dakota Vezére által kormányzott, Európa szerte irigyelt gyorsnaszádját!

29598 2012.05.17 14:51 nemértem (Új regisztrált) Re: nincs cím Címzett: @prospero

http://adozona.hu/altalanos/Penzugyi_csucstalalkozo_az_adocsomag_nem_se_APL993.aspx#rss

Mennyi hülye tud összejönni, nem értik a zsenialitást. Árulók.

29597 2012.05.17 14:36 TrendMan (Tag) Re: nincs cím Címzett: @prospero

Ezzel részben egyet tudok érteni.

Részben viszont megint felmerül, hogy annyira polarizáltak vagyunk, hogy minden politikai erőnek és szimpatizánsainak megvannak a vesszőparipái, kedvenc témái amiről és amilyen értelemben mindig újra megnyilvánulnak.

Már pusztán azalapján, hogy x egy témában ilyen vagy olyan értelemben foglal állást levonja a többi szereplő azt a következtetést, hogy x jobbos vagy balos, szélsőséges vagy meleg, kék vagy zöld, kemény vagy puha.

Ez az automatikus besorolás viszont kizár minden objektivitást, hozzáértést vagy szakértelmet a vitákból, mert nem a közlésre magára referál, hanem az adott/vélt érdekcsoportra.

29596 2012.05.17 13:35 prospero (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @TrendMan

Kérdés, hogy elitéli-e vagy csak óvatos. :-). Ha mindenki elitélné a rossz magatartást, akkor ugye nem lenne gond, mert akkor a társadalom ki tudná kényszeríteni a rossz magatartás csökkenését, ha nem is teljes eltüntetését. De mivel nem mindenki ítéli el a rossz magatartást, és azt mondja: "nem a rossz magatartásom miatt ítélnek el, hanem mert cigány vagyok", és ezt baloldali véleményformálók legitimálják, sőt, az elmúlt évekig emberi jogokra hivatkozva legitimálták a rossz magatartást, ezáltal annak terjedését előídézve: akkor talán feljogosítva érezhetjük magunkat arra, hogy a dolgokat végre a helyére tegyük és arra törekedjünk, hogy a rossz magatartás legyen elítélve attól függetlenül, hogy cigány vagy magyar az elkövető. Ez óriási előrelépés lenne azzal szemben, amit a baloldali véleményformálók már hosszú ideje a társadalomra kényszerítettek vagy próbálnak kényszeríteni.

29595 2012.05.17 12:16 TrendMan (Tag) Re: nincs cím Címzett: @matgab

Senki nem vonja kétségbe, hogy az 'elő'itéletek és sztereotipiák mögött valós történések is állnak.

A kérdés az, hogy ha köztünk 'magyar magyarok' között 80:20 az - úgymond - normális:bunkó arány, és mondjuk a 'nem magyar magyarok' között ez 70:30 vagy 60:40, akkor ez feljogosit-e mindenkit arra, hogy az egész másik etnikumot elitélje?

29594 2012.05.17 11:58 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Netmaster

Ismerősöm nem volt rasszista és kiadta a lakását egy félcigánynak, akit egy cigány ingatlanközvetítő hozott. Normálisan kulturáltan néztek ki divatosan őltőzve. Kifizették az 1 havi bérleti díjat, + 1 havi kauciot a 2. Havi kauciot a köv hónapra ígérték. 1 hónap múlva, 20.-án a csavo mondta h most nincs pénze,de elsején fizet. Aztán elérhetetlen lett. Amikor ismerősöm megnézte a lakást, h mégis mi van, azt látta, h a biztonsági ajtó szét van verve, a kilincs le van törve, a lakásban iszonyat kupleraj, penészes kaják, buli maradványok... Rezsit természetesen nem fizettek semmit. A közvetítő a szomszédok szerint szintén ott lakott... Na erre mondom, h senki nem születik rasszistanak, de az élettapasztalat bizonyos "elő"ítéletek megalkotását predesztinalja. Nekem berlokent+ berbeadokent eddig

29593 2012.05.17 10:59 Fornit (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Fornit

És egy kis képanyag a két példára:

Ehez eddig csak 1 ásó kell:

http://okovolgy.hu/wp-content/uploads/DSCN6743.jpg

Ide már nap..., izé közel 100% hogy itt semmilyen veteményes nem lenne se így se úgy, szomszéd detto. (pedig a szemétdomb helyén elférne):

http://1.bp.blogspot.com/-xbNTjemacaY/TYMaL4qkCgI/AAAAAAAABqc/99CQYG0vjn0/s1600/putri.jpg

29592 2012.05.17 10:31 Fornit (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Netmaster

"..miért nem művelik a kertet, stb. Mondom, hogy mert nincs képesség, akarat rá."

Uramatyám... Nincs rá képesség? Max mozgáskorlátozottaknál. Nincs rá akarat? Szegények. Nincs miről beszélni. Napi 1-2 óra munkával simán rendbe lehet tartani egy kertet. Persze humánusabb lenne ha napi 3x küldenék az ételfutárt azoknak, akik erre is lusták.

Felásni - elültetni magot/palántát -locsolni, gazolni, kapálni. Egy szimpla hétvégi telken fél évre való fokhagymát, kb 2 évre való erőspaprikát meg lehet termelni pár sorban. Most is itt vannak a palánták az ablakban, hétvégén mennek ki a kertbe. Patiszonnal, cukkinivel, tökkel sincs semmi gond. Borsót, babot is szinte csak el kell vetni, dughagymát berakni a földbe. És locsolni, gazolni. Egy sárgabarackfáról is el lehet tenni 50-70 üveg lekvárt. Valakiknek mindez készen kell a szemétdomb tetején. Dugják a szájukba.

Kétféle kertet látni. Megművelt, rendbentartott vagy parlag gazborította szanaszétbobált szeméttel, a lakóik meg a koszban tespednek. Tévébámulás, kocsma... Utóbbiakat az életnek kéne rákényszeríteni h lássák el magukat (ne a mások kertjéből persze.)

(Most persze nem a vetőmagprogramról írtam konkrétan, csak az idézett hozzászólásból idézett mondat kapcsán gondolkodtam el. Ez a vetőmag állat program is azokon segít akikben megvan a kertel való foglalkozásra az akarat. Akikben nincs -ezt gondolom a ház körüli telken, lakókörnyezeten lehet látni- na azokat belevonni kidobott pénz, jön a csibelopó óriáspatkány)

29590 2012.05.16 23:52 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Ibiza

jewpacabra? :D (South Park)

29589 2012.05.16 23:45 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Csusza

chupacabra

29588 2012.05.16 23:37 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

"A héten beszélgettem pár városival. Persze jönnek a kérdések, miért nem művelik a kertet, stb. Mondom, hogy mert nincs képesség, akarat rá. Csóválják a fejüket. Nem értik. Nem értik, micsoda apró lépésekkel, és milyen kitartóan kell megdolgoznunk minden eredményért. És nemcsak nekünk, hanem a cigányoknak is. Hogy milyen óvatosan kell megtenni minden lépést, mert az, amit ők maguk tudnak megfogalmazni, az az igazi, nem pedig az, amit kívülről megmondanak, vagy rákényszerítenek valakire. Nem értik, hogy ezek a dolgok nem egy mondattal, utasítással rendeződnek. Hogy minden tevékenységet be kell illeszteni egy nagy rendszerbe, aminek a vezérlője a saját akarat kell, hogy legyen. Mert minden más csak addig tart, amíg a külső kényszer ott van. És erre nem lehet igazán építeni."

http://nyomorszeleblog.hvg.hu/2012/05/12/296-palantak/

29587 2012.05.16 23:33 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom Címzett: @prospero

Igen, de az ok-okozati viszonyt kevered. Ugyanis a kormány földbérlet-fiaskója nem önmagában álló esemény, hanem az oligarchák befolyásának eredménye (és persze egy kis saját mutyi). Pont ez ellen a befolyás ellen kelt ki, és azt állította, hogy a kormány ettől finoman szólva nem mentes.

Te is idézted: "Ezzel a körrel és az általa kikényszerített irányváltással - amely meggyőződésem szerint Dél-Amerikába vezet - jó lelkiismerettel közösséget vállalni nem tudok."

Így már érthetőbb?

29586 2012.05.16 23:25 Netmaster (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @prospero

És? Magas kamat korábban is volt, mégis volt gazdasági növekedés. Nincs ilyen szoros kapcsolat a kettő között. AT topikjába nem fogok benézni, túl drága hozzá az időm.

29585 2012.05.16 22:30 Liet_ (Új regisztrált) Re: nincs cím Címzett: @Láma

Az teljesen más, nekünk itt a hivatástudat. Vele pont olyan jól esik a vasárnapi ebéd munkaközben mint a családdal.

Szűrés hozzászólóra a topikban:
Keresés:

Szavazás

Figyeled a stocklandyard reklámjait?
Igen
Nem
Eddig nem, de most már fogom