116 2011.01.27 15:18 akpo7 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @akpo7

Ma kezdett el erdekelni, miert folyik itt, ekkora zuhanas vs. kivezetes story, most meg jobban osszezavarnak ezekkel a tizezer darabos viccelodessel.

Lehet stoppal beleveszek en is 4k-n.

115 2011.01.27 15:02 akpo7 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Capablanka

Akkor most ki vezet felre kit???

114 2011.01.27 15:00 Capablanka (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Fornit

ez a hír...ami tök ellentétes az erste cikkel....

zavaros minimum (tisztességtelen?) a helyzet

én tettem tétet 4k-ra, de asszem hiba volt....

113 2011.01.27 14:51 Fornit (Tisztelt Tag) nincs cím

http://www.portfolio.hu/vallalatok/nincs_napirenden_a_danubius_kivezetese.144629.html

Nincs napirenden a Danubius részvények kivezetése a BÉT-ről, mondta Deák Imre vezérigazgató a Napinak. A menedzser elmondása szerint az év eleji foglaltsági adatok kedvezőtlenül alakultak, de elképzelhető, hogy a következő időszakban jó irányba mozdul a piac.

112 2011.01.27 14:51 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Capablanka

Erstének nem jött be a vételre ajánlás.

Kíváncsi vagyok, hogy ki szállt ki vagy ki akart kiszállni.

111 2011.01.27 14:37 akpo7 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Capablanka

Nem nagyon kovetem ezt. Annyit tudok, h. szaz eve adott egy kivezetesi sztori, ami azert elvileg 4,000 felett kene, h. tortenjen, de mi a rossz hir???

X 2012.05.21. 22:22 admin (Rendszer) Hirdetés

.

110 2011.01.27 14:32 Capablanka (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

sziasztok!

no mi lesz itt...megjött a rosszhír, amit már az "árfolyam" tudott a napokban...

4000-en mintha lett volna kis érdeklődés, gondolom shortzárás..

a kérdés, hogy a résig lemegy-e?

109 2011.01.26 14:17 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @matgab

:)

108 2011.01.26 14:16 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

semmi sértődés, csak érdeklődöm én is.

Csak nem akartam, hogy valaki azt higye, hogy itt van az ingyenpénz, csak le kell hajolni érte.

107 2011.01.26 14:15 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @matgab

Globusszal kapcsolatban nem foglalnék állást. Nem követtem figyelemmel.

Danubiusszal pedig majd meglátjuk. Nekem is inkább kérdéseim lennének, mint látható. Nem akartalak megtámadni. Valójában tanulságos és figyelemfelkeltő lehet a Globus példája. Én köszönöm, hogy leírtad.

106 2011.01.26 14:06 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

Inkább a 63-as paragrafus foglalkozik azzal amit én írtam (kivezetés és nem vételi ajánlat).

Bár a 63-as par. szerint is az egy részvényre jutó saját tőkét írja mint eladási ajánlat minimum.

Ami különbség, hogy itt -mélyebben történő értelmezés nélkül- eladási ajánlattételi kötelezettségről ír a tv. Azaz az eladó tesz ajánlatot, de ha a vevő nem akarja , akkor gondolom nem kell megvennie.

Ergo így tudták kivezetni anno a Globus-t 463-on, amikor az egy részvényre jutó Saját tőkéje több, mint 1000 volt. És utána már Zrt-ként lecsapták a saját tőkét veszteségekkel, és utána már elég volt egy alacsonyabb összegű vételi ajánlatot tenniük, a már kisebb értékű 1 részvényre jutó ST vonatkozásában.

Tévedek?

105 2011.01.26 11:12 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @matgab

Nem oktatási, inkább tájékoztatási céllal.

72. § (1) A vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke legalább:

a) szabályozott piacra bevezetett részvény esetén

aa) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,

ab) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül a céltársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára,

ac) amennyiben rendelkezésre áll, a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző háromszázhatvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,

ad) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

ae) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

af) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodás alapján a szavazati jog összehangolt gyakorlásáért kapott ellenérték, és

ag) az egy részvényre jutó saját tőke értéke

közül a legmagasabb összeg;

b) szabályozott piacra be nem vezetett részvény esetén

ba) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,

bb) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül a céltársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára,

bc) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

bd) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

be) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodás alapján a szavazati jog összehangolt gyakorlásáért kapott ellenérték, és

bf) az egy részvényre jutó saját tőke értéke

közül a legmagasabb összeg.

104 2011.01.25 16:07 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

Ha már így kijelented, hogy hibás, akkor legalább a Tpt-nek a megfelelő pontját belinkelhetted volna...Hogy tanuljunk.

103 2011.01.25 16:06 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

És akkor szerinted hogyan volt lehetséges az, hogy az egy részvényre jutó kb. 1000 HUF-os Globus részvényt 463 HUF-ért tudták kivezetni a tőzsdéről.

Aztán amikor kiszorítottak 1-2 évvel később, akkor az akkori egy részvényre jutó összeget kaptam meg, ami akkor már csak 750 HUF volt. (Ebből kellett levonni a nem tőzsdei nyereségadót pluszban).

Vagy a Pick kivezetése, ahol az aragó a kivezetés után -nem emlékszem pontosan,de a kivezetési rászványárfolyamnál nagyobb osztalékot fizetett?

102 2011.01.25 15:40 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: Nagyon kivezettetné a Danubiust az Erste Címzett: @zeeh_

Tény ami tény. Dobálják rendesen.

101 2011.01.25 15:35 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: Nagyon kivezettetné a Danubiust az Erste Címzett: @zeeh_

Szerintem ez a mai célár csak valakinek a kiszállása miatt készült.

100 2011.01.25 15:25 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @matgab

A kiinduló pont hibás! Kivezetés esetén a 180 napos és az 1 rv-re jutó vagyon közül a magasabbat kell választani.

99 2011.01.25 15:18 zeeh_ (Tisztelt Tag) Nagyon kivezettetné a Danubiust az Erste

98 2011.01.25 14:16 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

Először is:

http://tozsdecapak.hu/index.php?f=4&a=46&o=411&c=20071031085651&z=0

Tehát más a kivezetés és más a kiszorítás!

Kivezetés esetén az elmúlt 180 nap tőzsdei átlagára számít.

Ha van 100 milliárd HUF-otok (mondjuk Schreier helyében vagytok), akkor mit csinálnátok az ő helyében?

1) Most azonnal kivezetnétek és kiszorítanátok a tőzsdéről, ezzel odaadva részvényenként 2000 HUF ajándékot a befektetőknek??

Nem valószínű!

Sőt tekintettel arra, hogy ismerjük Schreier múltját (tisztességtelen piaci magatartás miatt a kanadai tőzsdefelügyelet is megbírságolta- anno egy másik kiszorítás kapcsán) feltételezhető hogy a lehető legalacsonyabb áron fogja kifosztani azokat a tulajdonostársakat akik pénzükkel eddig fínanszírozták...

Tehát mire lehet számítani tőle?

1) Először kivezet 180 naposon , amit úgy tud machinálni a cca 80%-val ahogy akar és a kivezetés során összeszedi a maradékot 90%-ig és ott néhány veszteséges év után (ugye ahol annyi offshore fínanszírozás van mint Schreier úr esetében és pl. annyi hitel amennyi a Danubius esetében van ez elég egyszerű feladat, valamint le lehet írni az esetelges rossz befektetéseket, karbantartási költségként elszámolni a felújításokat, écs kulcsot változtatni stb. stb.) . (ugye ugyanez volt anno a Globus kivezetése esetén) szépen mindenkit kiszorít egy tetszőlegesen alacsony NBV-n.

2) Évekig itt tartja az árfolyamot papíron szépen leépíti a céget és egy még alacsonyabb áron megteszi az 1) lépést.

3) Hogy legyen vmi pozitív scenario is: Valakinek sürgősen eladná a céget: Ebben az esetben a tőzsdei tagság értéknövelő tényező, ráadásul ő az árat pillanatok alatt fel tudja srófolni, akár 11k-ig is -mint azt láthattuk a válság előtt (szerintem akkor úgy tervezte, hogy felhúzza az árat maximumra és eladja a céget, csak közbejött a válság ezért a potenciális vásárlók eltűntek).

És úgy viszonylag könnyű alkudni, hogy "Nézd a tegnapi záróárfolyam 12k volt. Miért adnám el neked 6k-ért részvényenként?? Adj érte 13k-t és a tied!"

De ez a verzió csak akkor van, ha már vége a válságnak, vagy valaki mindenképpen a Danubius szállodaláncot akarja megvenni...

Szóval azért az a 2k/részvény az nincs annyira zsebben!

97 2011.01.25 13:45 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

?

Ha ezen az áron akar eladni, akkor veszi a tulaj, meg tudnák vele oldani. (Vagy mégsem veszi?)

Ha pedig magasabb áron akarja eladni, akkor ott a kivezetési ár. Vagy nincs idejük!? Ezt nem hiszem. Vagy szó sincs kivezetésről? De akkor miért biztat vételre?

Majd egyszer megértem.

96 2011.01.25 13:26 holnor (Tag) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

több lehetséges kivezetési ár is van, ezek között található az általad is említett forgalommal súlyozott 180 napos átlagár. a lehetséges árak közül a maximumot kell felajánlani, a Danunál ez az egy részvényre jutó könyv szerinti érték, azaz 6xxx HUF.

95 2011.01.25 12:56 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

Vagy csak az Erste szeretne kitárazni...

94 2011.01.25 12:49 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

Ez nem szabadon választott. Jogilag le van szabályozva, és ezek pedig jogilag elég erősek ahhoz, hogy ezt a részt elhiggyem.

93 2011.01.25 12:41 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

Már egy ideje lebegtetik itt-ott ezt a kivezetés dolgot.

Tényleg túl könnyű lé lehetne, de még mindig nem értem ezt, hogy honnan vágja az Erste, hogy egy részvényre jutó könyv szerinti érték szerint lenne kivezetve és nem más alapján?

92 2011.01.25 12:38 Koffein (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Trisz

Kivezetésről elég régóta pletykálnak, egyszer ennek is el kell jönnie... majd meglátjuk... türelem zsebpénzt terem :)

91 2011.01.25 12:34 Trisz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

Valahogy engem kicsit zavar, hogy ilyen tutti lét lehet keresni a tőzsdén!? Meg ez a kivezetősdi is nagyon sulykolva van. Minden esetre ülök a papírban szépen csendben, majd kiderül mi lesz itt. Egyáltalán nem rossz a szám íze.

90 2011.01.25 12:26 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Koffein

HA kivezetnék, nem is lenne rossz buli darabonként 2 rugót fogni rajta.

De mi ez, hogy a minimális vételi ár az utolsó auditált egy részvényre jutó könyv szerinti érték? Nem az utolsó x nap átlaga? x=180.

89 2011.01.25 12:22 Koffein (VIP) nincs cím

http://www.portfolio.hu/vallalatok/megemelte_danubius_celarat_az_erste.144531.html

A korábbi 3450 forintos Danubius célárfolyamát 4260 forintosra emelte az Erste elemzője, aki 2011-ben az utóbbi három veszteséges év után már nyereséget vár a cégtől.

Az elemző szerint a szállodaszektor fellendülését látva a Danubius fő tulajdonosa, Sir Bernard Schreier akár már az idei évben is úgy dönthet majd, hogy felvásárolja a Danubius közkézhányadát, és kivezeti a papírokat a BÉT-ről.

Ebben az esetben a minimális vételi ár az utolsó auditált egy részvényre jutó könyv szerinti érték, ami 2009-ben 6330, 2010-ben pedig várhatóan 6280 forint lehet.

88 2011.01.14 12:38 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Zotya32

3600-ért én is vennék. :)

87 2011.01.14 12:37 Zotya32 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @kissat

86 2010.12.20 17:03 kissat (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @rbbj11

Látom, sokan várják a lecsorgást.

Remélem, igazad lesz, mert a pakk zöme megvan.

85 2010.12.19 23:17 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @kissat

elég neki két napi oldalazás, és rs máris 50-re esik. Rsi-t sztem kb. sose érdemes nézni. Én megvárom az 5800-at :)

84 2010.12.19 12:53 kissat (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @rbbj11

Nem TA alapon nézem, de rsi majdnem 80.

Lejjebb persze visszavenném.

83 2010.12.18 20:17 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @kissat

továbbra is tartom, 5800 alatt semmi okom nincs eladni. Most még kevesebb, mint eddig

82 2010.12.17 16:20 kissat (Kezdő fórumozó) nincs cím

Csökkentettem

(kb negyedét eladtam, 3800 alól --- jó volt.

81 2010.12.17 15:30 zeeh_ (Tisztelt Tag) nincs cím

Megvették, jól tették, bárki is volt az. :)

80 2010.12.17 13:45 Kissherceg (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @holnor

:D:D

79 2010.12.17 13:42 holnor (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Kissherceg

a nagyság átka :P :D

78 2010.12.17 13:37 Kissherceg (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @holnor

utánoznak:)

77 2010.12.17 13:35 holnor (Tag) Re: nincs cím Címzett: @holnor

Szűrés hozzászólóra a topikban:
Keresés:

Szavazás

Figyeled a stocklandyard reklámjait?
Igen