<< újabbak régebbiek >>
14364 17:44 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Bendeguz

14363 17:43 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Arsene Lupin

Köszi a kutatómunkát! Nem is tudom mit mondjak. Ha védeni akarnám, akkor azt, hogy nem csukták le, ergo nem bűnös. Viszont akinek a neve felbukkan ilyen ügyletekben, az sose mossa le magáról a gyanút. Még ha ártatlan is.

14362 16:36 antiguru (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @Arsene Lupin

Ejnye -ejnye, pont ezt kellett választani a sok makulátlan jellem közül! Magyarországon egy bizonyos pozíción felül akinek nincs vaj a füle mögött, annak vigyázni kell a látására, mert csak kontaktlencsét hordhat.

14361 16:30 Arsene Lupin (Tag) Re: nincs cím Címzett: @taresz

Egy ismerős mosónő szerint Benke akár jó is lehet, több súlycsoporttal Soós felett van.

De a másik... Hat hónap alatt is sok kárt lehet okozni.

14360 16:15 Grizzly Géza (Kezdő fórumozó) nincs cím

Lehet,hogy inkább valami fidesz közeli Nemzeti vezérigazgató-helyettest kellett volna kinevezni,jó hosszú nyelvvel,akkor sikeresebb lenne a cég,még egy pár évig ez lesz a meghatározó kis hazánkban,nem holmi iskolák és több éves tapasztalat...

14359 16:10 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Arsene Lupin

hab a tortán

X 2012.02.22. 23:04 admin (Rendszer) Hirdetés

.

14358 16:01 Arsene Lupin (Tag) Re: nincs cím Címzett: @hAliG

14357 15:54 Fornit (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Grizzly Géza

jól. nálam sem volt.

14356 15:50 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @taresz

((((((

14355 15:50 Grizzly Géza (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @hAliG

Jól látom,hogy 12.44 óta nem volt kötés vagy besz@rt a netbroki? :)

14354 15:16 hAliG (VIP) Re: nincs cím Címzett: @taresz

Eléggé hiányos ez a cikk.

A másik úr:

"Szekeres Szabolcs 2012. február 27-től általános vezérigazgató helyettesként dolgozik a vállalatcsoportnál, hat hónapos, határozott idejű megbízatással. Feladata a vállalatcsoport stratégiájának felülvizsgálata, az üzletfejlesztési tevékenység vezetése, valamint a stratégiai befektetőkkel, önkormányzati és kormányzati partnerekkel fenntartott kapcsolatok ápolása.

Szekeres Szabolcs az Amerikai Egyesült Államokbeli Columbia Egyetemen diplomázott. Négy évtizedes pályafutása elején közgazdászként tevékenykedett, majd 15 évig az Information for Investment Decisions befektetési tanácsadó céget vezette Washington D.C.- ben. Magyarországra hazatérve a kilencvenes években az ÁV Rt. és a Budapest Bank vezetője volt, majd hat éven keresztül az Information for Investment Decisions budapesti irodáját vezette. A kétezres években a koszovói vagyonügynökség helyettes vezetője volt, majd az Európai Bizottság Egyesült Kutató központjának Haladó Technológiai Intézetét vezette a spanyolországi Sevillában. Szekeres úr karrierje során számos energetikai projektben szerzett tapasztalatot, amivel jelentősen hozzájárulhat az E-Star jövőbeni növekedéséhez."

14353 15:13 taresz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @hAliG

14352 15:05 hAliG (VIP) Re: nincs cím Címzett: @hAliG

14351 10:22 hAliG (VIP) Re: nincs cím Címzett: @rbbj11

Segirem Bekúr.. :)

14350 10:08 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Formerplayer

azok eladásai szvsz akik szeretik ath körül a profitot zsebre tenni és nem várnak további csodára a homályos eetek bejelentés után

másrészt pedig a tőkeáttételesek kényszerlikvidálása

14349 10:03 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Formerplayer

a 10m-s kötvényprogram jelentős részét a beígért zárás május 31 után írták ki ahelyett hogy akkor vásároltak volna céget ha van rá forrás

vevő pedig mint tudjuk több mint 1mrd-ra nem lett ezért a cég portfoliójába került

a most beharangozott átvilágítás alapján pedig szvsz nem történt meg az EETEK átvilágítása

úgy vásárolták meg a sallangokkal együtt hogy vevőik nem voltak és nincsenek azóta sem

nem árt rendelkezésre a megfelelő humán erőforrás sem és ezt igyekeztek a létszám többszörözéssel pótolni

szvsz abban is tévedett a cég, hogy az EETEK akvizíciótól további rakétázást és nem realizálást várt

a határidős bukta ősszel kezdődött nem kellett volna megvárnuk

14348 09:58 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @vincentlauria

na ez az igazi pénzügyi seggbek....s

14347 09:51 zeeh_ (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Bendeguz

Ha tényleg tömés, akkor az régen rossz, mert jóval alacsonyabb jövőbeli árfolyamot sejtet. :(

14346 09:40 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @vincentlauria

2 nap tömés volt, ahogy a mellékelt ábra mutatja.

14345 09:36 vincentlauria (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @zeeh_

4002, mi van itt?

4 002,00 37 4 073,00 29

4 001,00 350 4 074,00 110

4 000,00 100 4 075,00 200

3 990,00 34 4 080,00 50

3 960,00 16 4 090,00 48

14344 09:32 zeeh_ (Tisztelt Tag) nincs cím

4100

14343 09:23 Muskatli (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @exmnbs1

pedig kisbüfi vagyok, nem a legkisebb itt közülünk, de biztos, hogy nem is a legnagyobb.

"Kassai alatt kellett volna foglalkozni a céggel olyan szinten, hogy ne így alakuljanak a dolgok"

ezzel egyetértek. de most ahhoz, hogy kijavítsák pont sokat kell dolgozniuk.

"a decemberi pf interjú óta semmi érdemleges előre haladást nem említett a tegnapiban, egyetlen felesleges portfolio elemre sem lett vevő pl"

ezzel is egyetértek, pont ezért írtam, hogy a tegnapi nem volt feldumálás és nem volt tömés, függetlenül attól, h ma hogy fog alakulni a részvényárfolyam.

"10K-n pedig nem tudta volna beszórni a pakkját azért jött le az árfolyam mert egyre többen kapcsoltak 4K-n is hasonló a helyzet szvsz"

nem értek egyet, el tudta volna adni, pl. 10k-s tőkeemeléskor jelentős túljegyzés volt.

"Kassai része a tisztességes csapatnak?"

szerintem Kassai tisztességes volt, de mint utóbb kiderült rossz irányba vitte a céget. vitathatatlanul SCS is hibás ebben. azt el tudom pl. képzelni, hogy kisebb volt a kontroll a Kassai felé fennálló nagy bizalom miatt.

"melyik üzleti modell jó? a hitelre alapuló hitel hiányában?"

nincs tökéletes üzleti modell, de ez alapvetően azért ez a modell jó. persze ettől még lehetnek nehéz időszakok. MOL-t is lehetne szidni, hogy szar a modellje mert egyszer el fog fogyni az olaj, Pannergyt is, mert úgy tűnik, h csak a szerencsén múlik találnak-e meleg vizet a föld alatt, meg bármikor megszűnhetnek a támogatások, stb.

14342 09:07 Formerplayer (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @exmnbs1

Féligazságokat írtál, szerintem korrekcióra szorulnak...

A forrás adott volt a felvásárlás időpontjában (10 millió Euró kötvényprogram leszervezve, későbbi tőkeemeléshez partnerek szintén, tőketartalék szintúgy).

Amire nem számítottak, rosszul látták, elcseszték: nem lett össehangolva a cash flow a párhuzamosan megnövekedett feladatokkal, s nem volt működési tartalék a cégben. Az akvizíció mellett elkezdték növelni --brutálisan-- a központ létszámát,hivatkozva a megnövekedett feladatokra. Ez több millió eurót vitt el. Arra pedig nem számítottak, hogy a határidős srv alá közel 3 millió eurót(!!) kell betolni az árfolyamcsökkenés miatt...A kettő összege pont kiadja azt a lukat, ami a korábban tervezett, biztonságos működéshez, a romániai akvizíciók utáni beruházások elkezdéséhez szükséges lett volna...

Persze ilyenkor jöttek a kedves bankok is: amikor süt a nap, osztogatják az esernyőket, de ha elkezd esni, rögtön visszakérik azokat....Persze ezek is csak reagáltak az eseményekre...

Az viszont látható, hogy itt megkerülhetetlen a pénzügyi vezetés felelőssége, s ezzel a CEO-jé is. Valószínűleg a cseh2-őt nézte a harvardi diplomájával...ennek nem lehetett más a vége, mint, hogy amikor a tulajok-igazgatóság számára is világossá vált a "baki", utilaput kapott a talpára. Ehhez kellett nagyjából 3-4 hónap S elkezdődött a szar visszalapátolása a lóba...

Nagyjából ennyi a sztori. Nem terjeszkedett túl a cég--a vásárlás időpontjában--, akkor meg volt rá a forrása. A pénzügyesek sikeresen elcseszték...Mire észrevették "fent" a lukat, elkezdődött a kapkodás. Ezért lett előrehozva a tőkeemelés is...

De még mindig kérdezném, szerinted ki(k)nek az eladásai generálták az árfolyamesést?

14341 08:30 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @exmnbs1

http://bet.hu/newkibdata/106997838/E_Star_lengyel_akviz_ci__HU.pdf

"A tranzakció pénzügyi zárásának várható legkésőbbi időpontja 2011. május 31."

május, június eleje kv kibocsátások

"(#16180) Re: Gyorsjelentés Értékelés: 0

előzmény (#16165: onoffon) | válasz erre | 2011. június 1. - 14:57

szvsz túlterjeszkedte magát

exmnbs1"

http://bet.hu/newkibdata/107203425/E_Star_saj_t_r_szv_ny_v_s_rl_s_2011_06_03.pdf

ez már a 10K megvédésére irányult

a tranzakció nem zárult le május 31-én én 7-én felfüggesztették a rv-t

http://bet.hu/newkibdata/107230306/T_keemel_s_20110608.pdf

14340 08:10 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Formerplayer

az EETEK felvásárlással, amire mint kiderült a forrás nem volt adott a felvásárláskor, sőt a tegnapi cikk alapján még tegnap sem teljesen

amint azt anno is megírtam a pf-en, hogy túlterjeszkedte magát a cég (és te cáfoltál) valamint azt is hogy a régi transzperencia erodál

ekkoriban lett évvégéról előre hozva a tőkeemelés 2 héten belülre hirtelen pl

gondolom nem egyszemélyes döntése volt egyik sem

valamitől lejött az árfolyam 10K alá amit betontámasznak hittek a topikban

14339 07:31 Formerplayer (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @exmnbs1

Engem pedig az érdekelne, hogy a folyamatos savazás helyett te hogy látod, hol és mikor lett elcseszve az irány, ebben volt-e szerepe Kassainak. Kik azok, akik"kapcsoltak" és kiszórtak nagy tételben, mitől hitelre hitel az üzleti modell stbstb?

Számokat,tényeket ha kérhetném...

14338 07:15 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @exmnbs1

Kassait is meginterjúvolhatnák, érdekelne az ő verziója

14337 07:11 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Muskatli

inkább előbb kerül helyére az árfolyam, lásd tegnapi sírkő doji

14336 07:09 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Muskatli

nem 16 órát kell dolgozni hanem Kassai alatt kellett volna foglalkozni a céggel olyan szinten hogy ne így alakuljanak a dolgok

a decemberi pf interjú óta semmi érdemleges előre haladást nem említett a tegnapiban, egyetlen felesleges portfolio elemre sem lett vevő pl

10K-n pedig nem tudta volna beszórni a pakkját azért jött le az árfolyam mert egyre többen kapcsoltak

4K-n is hasonló a helyzet szvsz, egy hajánál előráncigált indokkal nem volt tőkeemelés

Kassai része a tisztességes csapatnak?

melyik üzleti modell jó? a hitelre alapuló hitel hiányában?

14335 06:54 exmnbs1 (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Muskatli

te szerintem sem vagy kisbefektető

14334 2012.02.21 23:27 Muskatli (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @Bendeguz

:))

tényleg nem hiszek abban, hogy csaló banda lenne. SCS eladhatta volna a teljes részvénymennyiségét 10 000 Ft-on, de most akár 4 000 Ft-on is és elsétálhatott volna jópár milliárddal a zsebében és kb. 40 évesen nyugdíjba mehetett volna úgy, hogy még az unokája sem tudna elkölteni ennyi pénzt. én egyébként helyette lehet ezt választottam volna. stresszelne itt a franc a likviditáson, meg a projekteken.

de ő nem ezt tette, hanem visszatöltötte a cégbe a pénzt alárendelt kölcsönként és gondolom dolgozik mostanság napi 16 órákat.

ezen azért érdemes elgondolkozni szerintem, hogy SCS mennyire elkötelezett vagy sem és ő mennyire érdekelt vagy sem abban, hogy megoldódjanak a problémák és minél magasabb legyen a részvényárfolyam.

itt nem cseszik át szvsz a kisbefektetőket, legalábbis nem SCS és nem a cég. maximum a párezes/pártízezres tulajdonosok használják ki a lehetőségeket.. (pl. stop vadászat vagy amikor ordítóan túl nagy volt a tőkeáttételesek száma azt megjátszották) DE ezeket azért ne azonosítsuk a céggel, sem SCS-val, ráadásul az ilyen játékosok megtalálhatóak minden részvénynél, főleg a kevésbé likvideknél.

közel sem tökéletesek, de hiszem azt, hogy a problémákat hamarosan megoldják, a csapat tisztességes, az üzleti modell jó és akkor előbb vagy utóbb helyére kell kerülnie az árfolyamnak.

14333 2012.02.21 22:52 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Muskatli

Te még rajtam is túlteszel optimizmusban. Nálam kezd elfogyni a türelem.

14332 2012.02.21 22:50 Muskatli (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @hAliG

szerintem is. én azért annyi pici pozitívumot látok, hogy mintha már nemcsak az OTP-re alapoznák a finanszírozást, gondolom december óta már nem bízzák magukat kizárólag az OTP-re... nem lepődnék meg, ha a háttérben komoly munka folyna ebben a tekintetben. mindenesetre bárhogy alakul, legrosszabb esetben az OTP-vel szerződnek. legfeljebb majd refinanszírozzák pár hónap múlva azt és elfelejtik az OTP-t.

de lehet én olvasok rosszul a sorok között.

14331 2012.02.21 22:49 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Muskatli

"meg nem a cégnél pattogott a labda december óta, akkor a kötvénykamat miatt inkább aláírták volna, h ne kelljen SCS-nak a pakkjától megválnia."

Akkor nem teljesen ugyanarról beszélünk pattogás alatt.

Igen, abban egyet értünk, hogy az nem a cég választása volt, hogy nem vették fel a hitelt, de a feltételrendszert az OTP lefektette, tehát a cég kezében volt a lehetőség, hogy tud-e élni a lehetőséggel, meg tudja-e magát feleltetni az előírt követelményeknek.

Ebből a szempontból viszont a mostani helyzet abszolút nem változott. Most kapott egy valszeg az előzőhöz képest egy összességében szigorúbb feltétel rendszert, ami talán néhány eddig kritikus ponton talán könnyebb feltételt ír elő.

A cég most is fel akarja venni a hitelt, a feltételrendszer előtte van, megint ők azok, akiknek a céget olyan helyzetbe kellene, hogy hozzák, hogy megfeleljenek.

Ergo eddig is a cégnél pattogott a labda és most is, a helyzet december óta nem változott.

14330 2012.02.21 21:46 hAliG (VIP) Re: nincs cím Címzett: @Muskatli

Összességében én sem értékelném pozitívnak rövid távra nézve a ma reggel megjelent interjút!

Egy ilyenre nem hinném, hogy meg lehetne húzni, főleg úgy, hogy a PF szinte ugyanezt már korábban leadta...

Erre az interjúra nem vételnek, hanem kivárásnak kell lennie a reakcióknak, szerintem.

14329 2012.02.21 21:37 Muskatli (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @matgab

szerintem meg nem a cégnél pattogott a labda december óta, akkor a kötvénykamat miatt inkább aláírták volna, h ne kelljen SCS-nak a pakkjától megválnia.

azzal egyetértek, hogy az új hitel feltétele valószínűleg keményebb, mint amire számítottak, de hogy ez költségekben, biztosítékokban és/vagy kötelezettség vállalásokban másabb, az nem derült ki.

de úgy tűnik vannak más lehetőségek is a porondon és most valamiért nem annyira sürgős a dolog. gondolkoznak, h aláírják/küzdjenek a jobb feltételekért vagy más megoldást keressenek (ezeket pedig gondolom hónapokkal ezelőtt elindították már).

mivel ezen fenti infók kiolvashatóak a reggeli nyilatkozatból, azaz mindenki számára nyilvánvaló volt, én továbbra sem tartom feldumálásnak (sőt ezt akár lehetne rossz hírnek tartani is....). benne van, h megvan az OTP új jóváhagyása, nézegetik (azaz nem fejüket vesztve írják alá), de van több egyéb lehetőség is, amiből lehet valami. ráadásul mint ahogy írtam, kiegyensúlyozott volt ma mindkét oldal, ha úgy lenne ahogy írtad, akkor túlsúlyosnak kellett volna lennie valamelyik brókercégnek... de nem így volt.

az ismeretlen 100k részvényből már eldurranthattak egy jópárat az elmúlt napokban, és nem is feltétlenül biztos az sem, hogy a teljes arra az 1-10%-ra utazott.

14328 2012.02.21 21:33 taresz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @Bendeguz

Ő úgy gondolta, hogy Makrát strómannak használta SCS. Nem hinném.

14327 2012.02.21 21:31 Bendeguz (VIP) Re: nincs cím Címzett: @hAliG

Ha SCS vette, tán jelenteni kéne.

Akik meg 4k felett adnak el, valószínűleg örülnek az 1-10% "ingyen" pénznek.

14326 2012.02.21 21:25 hAliG (VIP) Re: nincs cím Címzett: @matgab

Én nem gondolom, hogy a 100k db-ot adogatják, ha valós vevőnél vannak. De még ha adogatja is, akkor nem sok mindent nyer vele. Főleg ha bemegy az árfolyam 4k alá, akkor még rá is .aszik.

Az is érdekes, hogy Makráék bővíteni akarnak 5k-ért, mikor vehetnének piacon is "korlátlan" mennyiséget.

Szerintem már túlságosan nagy összeesküvést gyártunk az egész mögé..

Na akkor még egy. Mi van ha SCs vette meg (SCs pénzéből vette meg neki vki) azt a 100k-t?

14325 2012.02.21 21:14 taresz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @matgab

Az FB-t nem tartom egy hiteles csatornának, de ott még "több új projekt van a csőben" nyilatkozatot toltak a pofámba.

Erre SCS :"nem szerencsés egy olyan cégnél növekedésről és új projektekről beszélni, amelynek a közelmúltban még akadtak likviditási problémái"

Sajnos gyorsan változott a széljárás.

<< újabbak régebbiek >>

Szavazás

Lehessen a fórum hozzászólásokba képet beilleszteni?
Igen
Nem

Szűrés hozzászólóra a topikban:
Keresés: