Múlt pénteki elemzés óta, ahogy várható volt bugis lett a hangulat a papír körül. Azonban a tánc döntő úgy tűnik, hogy szerdán volt, mert rekord forgalmat sikerült generálni a rengeteg átkötésnek köszönhetően.

Elemzés előtt megemlítem, hogy tulajdonos vagyok a csodában. Nem állítom, hogy ezzel csajozni lehet, de év vége közeledtével minden csoda megtörténhet.

Napos:

alt

Kezdjük egyértelmű állítással, miszerint a pénteki célárat elértük (hamarabb, mint vártam). Ennek a piac is annyira örült, hogy történelmi rekord forgalommal zárult a kereskedés szerdán. A parketten megfordult a cég 2 százaléka. Azért mindenesetre árulkodó a likviditásáról, hogy ez már rekordot ér... A két legfontosabb kulcsszint 180 és 220, amik törése esetén kell újra gondolni a pozíciónkat. 180 alatt természetesen stoppolni kell a papírt, bármilyen fájó is, mert egy IPO óta tartó eső trendet nem "mi" fogunk megvenni. Nem tudom, hogy voltak e benne lombard tulajdonosok vagy vannak e még, de itt már likvidálhatták vagy fogják őket. Optimista péntek 17.07-kor 220 feletti árfolyam látványa esetén volnék. Régi spekik kezdhetik a nosztalgikus econet (est média) nótát, mi szerint "220 felett, észre sem veszed..."

Hetes:

alt

Jól látható az extrém forgalom, de egyelőre még rosszul fest nagyon a papír. Bollinger szalagokat lefele megtolta ismételten, amit ha a korábbi időszakot megvizsgáljátok mindig jelentős esés követett. Ahhoz, hogy pozitív legyen ezen az időtávon a grafikon évvégéig 250 feletti árfolyamra van szükség.

A másik fontos információ, hogy már biztosan ez a legnagyobb százalékos elmozdulást összehozó hetes gyertya, ami extrém hangulatot jelez. Ez nem jelenti, hogy megvan a mélypont, tehát egyelőre legfeljebb aljvadászat van fals letörésre játszva. Ez extrém sport... Pénteki zárás fontos, érdemes lehet megvárni azt.

Sok sikert!